
Kuchnie świata na targach WorldFood Warsaw
27 marzec 2017
Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita, w którym odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne z udziałem m.in.
Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin,
Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz
Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
Szef restauracji „Pod Gigantami”
Paweł Zieliński i
Marzena Gromelska – szef Chianti Kręgliccy zademonstrują wykwintną włoską kuchnię, szczególną uwagę poświęcając serom i „primi piatti”.
Pizzermani z Neapolu poprowadzą warsztaty przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy. Ponad sześćdziesięciu włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią.
Szef kuchni, ekspert kulinarny, wieloletni działacz Slow Food Polska,
Kuba Korczak poprowadzi wykład połączony z pokazem kulinarnym i degustacją: „
Wydarzenia kulinarne najskuteczniejszą formą promocji marki spożywczej.”
Jarosław Uściński, Szef Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera, poprowadzi warsztaty i pokazy kulinarne świątecznej kuchni polskiej, a
Kevin Aiston znany kucharz – strażak (program „Europa da się lubić” ) zaprezentuje smakowite steki wołowe i inne specjalności kuchni angielskiej.
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali także w specjalnej strefie pokazy kulinarne kuchni tajskiej i meksykańskiej.
Ze względu na wyjątkowy, przedświąteczny czas, podczas targów odbywać się będzie wydarzenie:
WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA, w ramach cyklu imprez promujących polskie mięso wieprzowe i wołowe oraz ich przetwory w okresie Świąt Wielkiej Nocy na terenie całego kraju.
Podczas targów WorldFood Warsaw 2017 odbędzie się prezentacja
Stołu Wielkanocnego wraz z degustacjami dla publiczności, a także IX Ogólnopolskie Spotkanie Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej.
W targach weźmie udział ponad 300 Wystawców z branży spożywczej z 23 krajów świata.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości branży spożywczej , ale także relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.
Nie może Was zabraknąć podczas targów WorldFood Warsaw.
Zapraszamy przedstawicieli branży spożywczej i gastronomicznej !
Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line
Przeczytaj również:

FRUIT LOGISTICA 2025 przyciąga rekordową liczbę uczestników
4 luty 2025
Berlin jest gotowy na międzynarodowe spotkanie profesjonalistów z branży świeżych produktów. FRUIT LOGISTICA oficjalnie otworzy swoje podwoje jutro, witając gości handlowych z całego świata. Z ponad 2600 wystawcami z ponad 90 krajów, wydarzenie ma na celu ponowne potwierdzenie swojej reputacji jako najbardziej wpływowego miejsca spotkań dla globalnego sektora owoców i warzyw w tym roku. Tegoroczne motto, „Fruitful Connections”, podkreśla nacisk wydarzenia na wspieranie znaczących partnerstw i współpracy w branży. »

Heliospectra świętuje 10 lat dynamicznej kontroli światła z helioCORE™ i 15 lat dynamicznego oświetlenia
3 luty 2025
Heliospectra AB, światowy lider w dziedzinie innowacyjnego inteligentnego oświetlenia ogrodniczego i dynamicznych systemów sterowania oświetleniem, z dumą obchodzi 10. rocznicę swojego pionierskiego systemu sterowania helioCORE™ i 15 lat jako dostawcy dynamicznego oświetlenia. Od momentu wprowadzenia na rynek helioCORE wspiera plantatorów i badaczy na całym świecie. »

Uniban: Piąty co do wielkości eksporter bananów na świecie stawia na nowy port
3 luty 2025
Uniban, wiodący kolumbijski eksporter świeżych bananów, plantanów, egzotycznych owoców i innych produktów rolnych, prezentuje swoje przyszłościowe projekty na targach Fruit Logistica w Berlinie. W centrum uwagi znajduje się otwarcie najnowocześniejszego portu Puerto Antioquia, który zrewolucjonizuje kolumbijską infrastrukturę eksportową. Firma podkreśla swoje zaangażowanie społeczne i środowiskowe, dążąc do zrównoważonej poprawy jakości życia w regionach uprawy. »