Join ACI’s 9th Annual Gasification Summit taking place in Lyon, France on the 18th – 19th March 2020

30 październik 2019
Gaya is a unique semi-industrial R&D demonstration platform for the production of biomethane from dry biomass in Europe. Its purpose is to develop an innovative, competitive and sustainable production chain for a second generation green gas: a biomethane produced from 100% renewable resources, transportable in existing networks or directly usable as fuel.

The event will comprise two days of formal presentations, interactive discussions and excellent networking opportunities, providing an ideal setting to convene with your peers to discuss both current operational & future planned gasification plants, end product markets, potential barriers & support policies as well as project economics & finance.

Przeczytaj również:

Straty sektora warzywno-owocowego w obliczu koronawirusa

29 maj 2020
W obliczu koronawirusa i pojawiających się barier w handlu związanych z przemieszczaniem się samochodów po Europie oraz kontrolami granicznymi, branża rolnicza staje przed wyzwaniem zwiększonych kosztów pracy i transportu. By zapewnić bezpieczeństwo wszystkim pracownikom, wprowadzone zostały specjalne procedury, które również generują dodatkowe koszty. W trudnej sytuacji są również polscy eksporterzy wysyłający żywność m. in. do Egiptu. »

Bariery w sektorze warzywno – owocowym

29 maj 2020
Polska w sektorze sadowniczym w Europie, łącznie z Hiszpanią oraz Włochami, należy do trzech krajów, w których skoncentrowane jest 2/3 całkowitej powierzchni plantacji owoców w UE. Jest również jednym z czterech największych producentów jabłek w Europie. Mimo to blisko 30% polskich sadowników twierdzi, że sytuacja sadownictwa w naszym kraju jest zła. Polskie sadownictwo stoi przed wieloma wyzwaniami, tym bardziej w obliczu obecnej pandemii koronawirusa i suszy, które generują straty. »

Innowacja w centrum targów SIAL

28 maj 2020
Poprzez sektor SIAL Innovation targi odgrywają rolę prekursora trendów, prezentując odwiedzającym opinie ekspertów i bieżące informacje z dziedziny innowacji oraz zmiany zachodzące na światowych rynkach. W tym miejscu można zapoznać się z wynalazkami, zmianami i perspektywami, co pozwala odkrywać nowości i trendy konsumenckie branży spożywczej na świecie. To międzynarodowe obserwatorium innowacji jest organizowane we współpracy z ProtéinesXTC i prezentuje 700 produktów wybranych spośród 3000 zgłoszonych propozycji. »
Partnerzy