
21 marca mija termin zgłoszeń na targi WorldFood Warsaw
18 marzec 2016
III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie się już w dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI WARSZAWA. Jeszcze tylko do 21 marca przedsiębiorstwa i instytucje z branży spożywczej mogą zgłosić swój udział w roli wystawców.Tegoroczna edycja targów odbywa się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztofa Jurgiela oraz prezesa Agencji Rynku Rolnego Łukasza Hołubowskiego.
WorldFood Warsaw na stałe wpisało się do kalendarza międzynarodowych wystaw biznesowych sektora spożywczego. Świadczy o tym rosnąca z roku na rok liczba wystawców i duże zainteresowanie firm zagranicznych. W tym roku udział w targach zgłosili wystawcy między innymi z Francji, Tajlandii, Ukrainy, Belgii, Sri Lanki, Korei, Chin, Litwy, Niemiec czy Indii. Liczną reprezentację stanowią także polskie przedsiębiorstwa.
Udział w targach WorldFood Warsaw przynosi wiele korzyści. Wśród nich jest możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych z partnerami z kraju i zagranicy, szansa na rozszerzenie współpracy z sieciami handlowymi, promocja przedsiębiorstw i ich oferty. Dodatkowym atutem jest bogaty program merytoryczny targów, który umożliwi zapoznanie się z najnowszymi trendami.
„Serdecznie zapraszamy do udziału w III edycji targów WorldFood Warsaw przedstawicieli biznesu spożywczego – producentów, dystrybutorów, importerów i eksporterów żywności, napojów i dodatków, a także firmy oferujące technologie dla sektora spożywczego i instytucje działające na rzecz branży” – zachęca Agnieszka Szpaderska, manager targów.
WorldFood Warsaw tworzone jest w myśl zasady „myśl lokalnie, działaj globalnie”. Dlatego też organizatorzy nawiązali współpracę z kluczowymi instytucjami i organizacjami branżowymi.
Firmy zainteresowane udziałem w targach w roli wystawców mogą przesyłać swoje zgłoszenia do 21 marca.
Więcej informacji: Agnieszka Szpaderska, tel. 222 395 66 93,
agnieszka@worldfood.pl
Przeczytaj również:

Pomysły na zrównoważoną żywność w centrum uwagi: Anuga wzmacnia swój innowacyjny wizerunek dzięki współpracy z Ecotrophelia Europe
15 lipiec 2025
Anuga, największe światowe targi żywności i napojów, po raz kolejny podkreślają swoją pozycję platformy innowacji branżowych: dzięki odnowionej współpracy z Ecotrophelia Europe, najważniejszym europejskim konkursem innowacji w zakresie zrównoważonej żywności, Anuga tworzy scenę dla wizjonerskich pomysłów na produkty, młodych talentów i przyszłościowej przedsiębiorczości. »

India Foodex 2025 – Najważniejsze wydarzenie branży spożywczej już w sierpniu w Bangalore
15 lipiec 2025
W dniach 1–3 sierpnia 2025 r. w prestiżowym Bangalore International Exhibition Centre (BIEC) w Indiach odbędzie się 16. edycja India Foodex – jedna z największych i najbardziej kompleksowych międzynarodowych wystaw branży spożywczej w Azji Południowej. Tegoroczna edycja połączy siły z wydarzeniami towarzyszącymi: BakeryTech India 2025, AgriTech India, GrainTech India oraz DairyTech India, tworząc silne, zintegrowane forum prezentujące innowacje z zakresu żywności, napojów, przetwórstwa, technologii pakowania oraz sektora mleczarskiego »

Oczekiwanie na SIGEP Asia & Restaurant Asia dobiegło końca - Do zobaczenia jutro!
14 lipiec 2025
Czekanie na najważniejsze singapurskie targi branży gastronomicznej i gastronomicznej SIGEP ASIA dobiegło końca, a w Marina Bay Sands otwierają się drzwi Restaurant Asia 2025. Odkryj najnowocześniejsze rozwiązania z zakresu gastronomii, robotyki, automatyki, inteligentnych kuchni, zrównoważonych technologii i wielu innych. W dniach 16–18 lipca dołącz do tysięcy profesjonalistów z branży, szefów kuchni, dostawców i innowatorów na trzy dni pełne odkryć, degustacji i nawiązywania kontaktów. »