Rozwiązania ekspozycyjne wsparciem bezpieczeństwa higienicznego w sklepach

26 marzec 2020

W ostatnim czasie widać, jak ważną rolę odgrywa branża handlowa, gdzie sprawnie funkcjonujące sklepy, z pełnymi półkami towaru, i wydajne łańcuchy dostaw zapewniają klientom poczucie bezpieczeństwa. Dopełnieniem są rozwiązania do ekspozycji produktów spożywczych, które wspierają zachowanie higieny przy kontakcie z żywnością i jednocześnie w atrakcyjny sposób prezentują towar. 

Warto dziś zwrócić uwagę na wyposażenie sklepów i rozwiązania, które zapewniają czystość, bezpieczeństwo i wygodę, a więc kluczowe elementy, wpływające na zadowolenie klientów i komfort pracowników sklepów.

– Sytuacja związania z epidemią w Polsce z pewnością wpłynie na postrzeganie przez konsumentów zasad bezpieczeństwa i higieny przy zakupie wyrobów piekarniczych. To produkty w znacznej mierze spożywane bezpośrednio, bez żadnej obróbki, wymagają więc zachowania szczególnej higieny – mówi Sebastian Deeg, Manager Shop Solutions z firmy Wanzl. Dobrym przykładem rozwiązania do samoobsługowej sprzedaży pieczywa o najwyższym poziomie bezpieczeństwa higienicznego jest system BakeOff_by wanzl.

Bezpieczny klient i pracownik sklepu
System zapewnia klientom i personelowi bezpieczny i wygodny dostęp do produktów. Szyby osłaniają pieczywo przed zanieczyszczeniami roznoszonymi drogą kropelkową, a dzięki zastosowaniu osłon i barier, które ograniczają możliwość zwrócenia towaru, klient pobiera pieczywo bez obawy, że wkładany do torebki produkt był wcześniej dotykany przez innych. Wystarczy by jedną ręką zsunął go za pomocą poręcznego popychacza, a następnie pobrał szczypcami lub korzystając z jednorazowej rękawiczki.
System BakeOff_by wanzl z założenia jest rozbieralny. Poszczególne elementy można łatwo czyścić i konserwować, co w przypadku wielu rozwiązań stolarskich nie jest oczywiste. Czystość pod modułami ekspozycyjnymi jest zapewniona dzięki centralnie położonej tacy na okruchy, a dolny poziom techniczny urządzenia można konfigurować tak, aby zapewnić personelowi wygodę i szybkość obsługi. Do wyboru mamy szufladę higieniczną z koszem i podajnikiem rękawiczek, opcjonalnie wyposażoną w odkurzacz, szufladę magazynową lub wkład na torebki papierowe.

Pieczywo - codzienny zakup
Pomimo, iż obecnie, zgodnie z zaleceniami, konsumenci ograniczają wizyty w sklepach, zapotrzebowanie na świeże produkty piekarnicze jest duże. System BakeOff_by wanzl pozwala optymalnie wykorzystać dostępną powierzchnię i zapewnić precyzyjne posortowanie produktów, nawet do 12 rodzajów pieczywa w jednym module. Cztery poziomy półek są bardzo dobrze widoczne, energooszczędne oświetlenie LED rozświetla wyłożony towar, co pozwala klientom dokonać przeglądu oferowanego asortymentu ciesząc ich oczy efektem obfitości.

Jakość i innowacyjność
Oferta firmy Wanzl obejmuje kompleksową realizację sklepów, od konceptu, projektu po gotową przestrzeń sklepową lub, jeśli tylko jest taka potrzeba, przebudowę wybranych działów czy stref specjalnych. Innowacyjność rozwiązań firmy Wanzl wynika ze ścisłej współpracy z właścicielami sklepów i przedstawicielami sieci detalicznych, dzięki czemu projektanci dostosowują produkty do realnego zapotrzebowania rynku. Dodatkowym wyróżnikiem firmy jest trwałość rozwiązań, która pozwala użytkować je codziennie przez długi czas.

Przeczytaj również:

Macfrut - dzień trzeci

10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »

Macfrut drugiego dnia

9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »

Konsorcjum Fresh Produce wzywa rząd do umożliwienia oficjalnych inspekcji

7 maj 2024
„Staliśmy się pośmiewiskiem Europy”: Szef konsorcjum Fresh Produce krytykuje strategię graniczną Wielkiej Brytanii Nigel Jenney, dyrektor naczelny konsorcjum Fresh Produce Consortium (FPC), potępił rozwiązanie graniczne przyjęte przez rząd Wielkiej Brytanii po brexicie. „Rząd w zręczny sposób stworzył najbardziej nieefektywną i kosztowną granicę na świecie” – stwierdziła Jenney. „Ta jedyna w życiu szansa została zaprzepaszczona”. »
Partnerzy