EMSUR continues to be recognized for its high-quality level

5 maj 2020

EMSUR Madrid renewed its BRC Packaging certification last month, in its new version V6 for Food Safety, with very positive results highlighting the company’s total commitment to manufacturing safe products that meet the most stringent quality requirements and ensure the lowest environmental impact.

Additionally, EMSUR Mexico has obtained the renewal of its ISO 14001:2015 environmental management certificate, in recognition of its production efficiency and sustainable performance. The Group's plant located in the city of Querétaro successfully passed the audit carried out last month, this way meeting the targets of the company's Global Quality Plan.

The international ISO 14001:2015 standard assesses environmental management in different organisations to encourage improvements in performance in this area, incorporating environmental criteria to help achieve strategic objectives.

The award of these prestigious certifications reaffirms EMSUR's commitment to sustainability and to the protection of the environment as well as encouraging a culture of quality and safety excellence, highlighting good practices for efficient consumption of natural resources, responsible waste management, reduction of the carbon footprint and ensuring food safety.
In addition, via its ONE SAFETY programme, EMSUR promotes a healthy and safe work environment, and these indicators have also been evaluated in the audits performed.

In relation to these certifications the company has also been awarded the EcoVadis  certificate, acknowledging its compliance to its Corporate Social Responsibility policy, underlining EMSUR's dedication to achieving a sustainable future. 
Likewise it is important to note that COEXPAN, Emsur's sister company has been awarded  BRC Packaging certification at its Beaucouzé, Chantrans and Madrid plants.

Both companies share a firm commitment to sustainability, to promoting food preservation and to offering products that optimise the use of natural resources and reduce their environmental impact. The common sustainability strategy focuses on the same vision of eco-design and circularity of their packaging through increasingly sustainable and safe solutions.

Przeczytaj również:

Straty sektora warzywno-owocowego w obliczu koronawirusa

29 maj 2020
W obliczu koronawirusa i pojawiających się barier w handlu związanych z przemieszczaniem się samochodów po Europie oraz kontrolami granicznymi, branża rolnicza staje przed wyzwaniem zwiększonych kosztów pracy i transportu. By zapewnić bezpieczeństwo wszystkim pracownikom, wprowadzone zostały specjalne procedury, które również generują dodatkowe koszty. W trudnej sytuacji są również polscy eksporterzy wysyłający żywność m. in. do Egiptu. »

Bariery w sektorze warzywno – owocowym

29 maj 2020
Polska w sektorze sadowniczym w Europie, łącznie z Hiszpanią oraz Włochami, należy do trzech krajów, w których skoncentrowane jest 2/3 całkowitej powierzchni plantacji owoców w UE. Jest również jednym z czterech największych producentów jabłek w Europie. Mimo to blisko 30% polskich sadowników twierdzi, że sytuacja sadownictwa w naszym kraju jest zła. Polskie sadownictwo stoi przed wieloma wyzwaniami, tym bardziej w obliczu obecnej pandemii koronawirusa i suszy, które generują straty. »

Innowacja w centrum targów SIAL

28 maj 2020
Poprzez sektor SIAL Innovation targi odgrywają rolę prekursora trendów, prezentując odwiedzającym opinie ekspertów i bieżące informacje z dziedziny innowacji oraz zmiany zachodzące na światowych rynkach. W tym miejscu można zapoznać się z wynalazkami, zmianami i perspektywami, co pozwala odkrywać nowości i trendy konsumenckie branży spożywczej na świecie. To międzynarodowe obserwatorium innowacji jest organizowane we współpracy z ProtéinesXTC i prezentuje 700 produktów wybranych spośród 3000 zgłoszonych propozycji. »
Partnerzy