EMSUR continues to be recognized for its high-quality level

5 maj 2020

EMSUR Madrid renewed its BRC Packaging certification last month, in its new version V6 for Food Safety, with very positive results highlighting the company’s total commitment to manufacturing safe products that meet the most stringent quality requirements and ensure the lowest environmental impact.

Additionally, EMSUR Mexico has obtained the renewal of its ISO 14001:2015 environmental management certificate, in recognition of its production efficiency and sustainable performance. The Group's plant located in the city of Querétaro successfully passed the audit carried out last month, this way meeting the targets of the company's Global Quality Plan.

The international ISO 14001:2015 standard assesses environmental management in different organisations to encourage improvements in performance in this area, incorporating environmental criteria to help achieve strategic objectives.

The award of these prestigious certifications reaffirms EMSUR's commitment to sustainability and to the protection of the environment as well as encouraging a culture of quality and safety excellence, highlighting good practices for efficient consumption of natural resources, responsible waste management, reduction of the carbon footprint and ensuring food safety.
In addition, via its ONE SAFETY programme, EMSUR promotes a healthy and safe work environment, and these indicators have also been evaluated in the audits performed.

In relation to these certifications the company has also been awarded the EcoVadis  certificate, acknowledging its compliance to its Corporate Social Responsibility policy, underlining EMSUR's dedication to achieving a sustainable future. 
Likewise it is important to note that COEXPAN, Emsur's sister company has been awarded  BRC Packaging certification at its Beaucouzé, Chantrans and Madrid plants.

Both companies share a firm commitment to sustainability, to promoting food preservation and to offering products that optimise the use of natural resources and reduce their environmental impact. The common sustainability strategy focuses on the same vision of eco-design and circularity of their packaging through increasingly sustainable and safe solutions.

Przeczytaj również:

ASIA FRUIT LOGISTICA uruchamia program Meet Ups 2026 – nowy etap integracji branży w kluczowych rynkach Azji

18 grudzień 2025
Po bardzo udanej edycji w 2025 roku, która połączyła liderów branży w pięciu kluczowych krajach, cykl Meet Ups powraca w jeszcze bardziej rozbudowanej formule. W minionym roku wydarzenia odbyły się m.in. w Indiach, Wietnamie, Tajlandii i Chinach, gromadząc ponad 2 200 profesjonalistów, oferując 80+ godzin networkingu oraz wystąpienia 90 czołowych ekspertów rynku świeżych produktów. »

Podczas targów Macfrut 2026 wystawa Plant Nursery skupi uwagę na całym łańcuchu szkółkarskim

17 grudzień 2025
Plant Nursery to wystawa poświęcona innowacjom w branży szkółkarskiej, koncentrująca się na globalnych nowościach w uprawie awokado i mango, a także mniej popularnych gatunkach owoców tropikalnych i subtropikalnych, ekologicznej produkcji szkółkarskiej, podkładkach, innowacjach ogrodniczych oraz prawach do odmian roślin. Wydarzenie odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia 2026 r. w Rimini Expo Centre »

José Manuel Molina zwycięzcą XV Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche

17 grudzień 2025
Młody szef kuchni z Malagi, José Manuel Molina z restauracji La Brasería de Carmen w Torre de Benagalbón, został zwycięzcą XV edycji Konkursu Kreatywnej Kuchni z Granatem Mollar de Elche, który odbył się w renomowanej restauracji La Finca prowadzonej przez Susi Díaz (1 gwiazdka Michelin). Zwycięski talerz zatytułowany „Ganbatte” – japońskie słowo oznaczające rozwój osobisty i ewolucję – zachwycił jury oryginalnym połączeniem smaków. »
Partnerzy