VII edycja największych w Polsce targów żywności

9 czerwiec 2020
WorldFood Poland – odbędzie się w dniach 20-22 kwietnia 2021.

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo gości oraz wystawców targów, organizatorzy WorldFood Poland  podjęli decyzję o odwołaniu tegorocznej edycji wydarzenia oraz zorganizowaniu jej tradycyjnie na wiosnę 2021r. Termin ten pozwoli nie tylko na doskonałą organizację, do jakiej przyzwyczajeni zostali uczestnicy targów, ale również na przygotowanie nowości będących odpowiedzią na aktualne trendy rynkowe. WorldFood Poland to największe targi branży spożywczej w Polsce. Ubiegłoroczna, rekordowa edycja zgromadziła aż 352 wystawców oraz blisko 7000 profesjonalistów – w tym przedstawicieli handlu, dystrybucji oraz sektora HoReCa. Wydarzenie podzielone jest na 7 sektorów głównych: Food&Drinks, Ingredients (surowce i dodatki do produkcji żywności), Wine&Spirits, FoodTech, a także cieszące się rosnącym zainteresowaniem targi EcoFood poświęcone ekologicznym produktom spożywczym oraz NutraFood – jedyne takie wydarzenie w Polsce dedykowane suplementom diety i żywności funkcjonalnej. Jak co roku najnowsze rozwiązania w zakresie chłodniczego łańcucha dostaw będzie można poznać na odbywających się równolegle targach ColdChain Poland. 

WorldFood Poland to świetna okazja do poznania i przeprowadzenia bezpośrednich rozmów z obecnymi i przyszłymi kontrahentami. Wprowadzenia na rynek i promocji nowych produktów i usług, budowania wizerunku firmy poprzez profesjonalną prezentację produktów, śledzenie najnowszych trendów oraz zaistnienie na arenie międzynarodowej.

Największym atutem targów WoldFood Poland jest możliwość bezpośredniego kontaktu producentów, przetwórców i handlowców. Ekspozycje targowe, prezentacje i degustacje, rozmowy B2B, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców tworzą wielką gamę ofert, otwierającą dostęp nie tylko do produktu, ale i do świadomości korzyści z jego zakupu i sprzedaży. To także okazja do poznania nowinek branżowych – w nowo powstałej strefie Innowacji po raz pierwszy pojawią się produkty oraz rozwiązania, które zrewolucjonizują przemysł. Targi WorldFood Poland gromadzą co roku przedsiębiorców i menadżerów, prezesów firm i dyrektorów różnych specjalizacji w branży spożywczej, ekspertów i analityków rynkowych, ale także dziennikarzy i organizacje, reprezentujące zróżnicowane potrzeby i interesy konsumenta. WorldFood Poland to pozycja obowiązkowa na liście wydarzeń organizowanych dla branży spożywczej.

Więcej informacji na stronie www.worldfood.pl

Przeczytaj również:

Konsorcjum Fresh Produce wzywa rząd do umożliwienia oficjalnych inspekcji

7 maj 2024
„Staliśmy się pośmiewiskiem Europy”: Szef konsorcjum Fresh Produce krytykuje strategię graniczną Wielkiej Brytanii Nigel Jenney, dyrektor naczelny konsorcjum Fresh Produce Consortium (FPC), potępił rozwiązanie graniczne przyjęte przez rząd Wielkiej Brytanii po brexicie. „Rząd w zręczny sposób stworzył najbardziej nieefektywną i kosztowną granicę na świecie” – stwierdziła Jenney. „Ta jedyna w życiu szansa została zaprzepaszczona”. »

Ulepszenia monitorowania Echinothrips dzięki nowej pułapce Bug-Scan® Green

6 maj 2024
Zaprojektowane z myślą o optymalizacji monitorowania, nowe pułapki samoprzylepne Bug-Scan® Green okazały się siedmiokrotnie bardziej atrakcyjne dla Echinothrips niż żółte lub niebieskie pułapki samoprzylepne. „W przypadku wciornastków, które rzadko latają, atrakcyjne lepkie pułapki są kluczem do skutecznego rozpoznania – zasadniczej części skutecznego programu kontroli IPM” – mówi Yannah Cornelis, menedżer produktu ds. monitorowania i rozpoznania. »

Innowacja odmianowa i certyfikowana jakość: dwa wydarzenia dedykowane szkółkom roślin

2 maj 2024
W ciągu ostatnich kilku lat włoska branża szkółkarska stała się strategicznym graczem w ewolucji łańcuchów dostaw owoców. Początkowo utworzona i rozwijana w kontekście regionalnym, następnie przeszła proces samoorganizacji, agregacji i ekspansji, wykraczając poza granice krajowe, stając się wiodącym przemysłem międzynarodowym. »
Partnerzy