VII edycja największych w Polsce targów żywności

9 czerwiec 2020
WorldFood Poland – odbędzie się w dniach 20-22 kwietnia 2021.

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo gości oraz wystawców targów, organizatorzy WorldFood Poland  podjęli decyzję o odwołaniu tegorocznej edycji wydarzenia oraz zorganizowaniu jej tradycyjnie na wiosnę 2021r. Termin ten pozwoli nie tylko na doskonałą organizację, do jakiej przyzwyczajeni zostali uczestnicy targów, ale również na przygotowanie nowości będących odpowiedzią na aktualne trendy rynkowe. WorldFood Poland to największe targi branży spożywczej w Polsce. Ubiegłoroczna, rekordowa edycja zgromadziła aż 352 wystawców oraz blisko 7000 profesjonalistów – w tym przedstawicieli handlu, dystrybucji oraz sektora HoReCa. Wydarzenie podzielone jest na 7 sektorów głównych: Food&Drinks, Ingredients (surowce i dodatki do produkcji żywności), Wine&Spirits, FoodTech, a także cieszące się rosnącym zainteresowaniem targi EcoFood poświęcone ekologicznym produktom spożywczym oraz NutraFood – jedyne takie wydarzenie w Polsce dedykowane suplementom diety i żywności funkcjonalnej. Jak co roku najnowsze rozwiązania w zakresie chłodniczego łańcucha dostaw będzie można poznać na odbywających się równolegle targach ColdChain Poland. 

WorldFood Poland to świetna okazja do poznania i przeprowadzenia bezpośrednich rozmów z obecnymi i przyszłymi kontrahentami. Wprowadzenia na rynek i promocji nowych produktów i usług, budowania wizerunku firmy poprzez profesjonalną prezentację produktów, śledzenie najnowszych trendów oraz zaistnienie na arenie międzynarodowej.

Największym atutem targów WoldFood Poland jest możliwość bezpośredniego kontaktu producentów, przetwórców i handlowców. Ekspozycje targowe, prezentacje i degustacje, rozmowy B2B, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców tworzą wielką gamę ofert, otwierającą dostęp nie tylko do produktu, ale i do świadomości korzyści z jego zakupu i sprzedaży. To także okazja do poznania nowinek branżowych – w nowo powstałej strefie Innowacji po raz pierwszy pojawią się produkty oraz rozwiązania, które zrewolucjonizują przemysł. Targi WorldFood Poland gromadzą co roku przedsiębiorców i menadżerów, prezesów firm i dyrektorów różnych specjalizacji w branży spożywczej, ekspertów i analityków rynkowych, ale także dziennikarzy i organizacje, reprezentujące zróżnicowane potrzeby i interesy konsumenta. WorldFood Poland to pozycja obowiązkowa na liście wydarzeń organizowanych dla branży spożywczej.

Więcej informacji na stronie www.worldfood.pl

Przeczytaj również:

Ochrona przed mrozem: o 2 stopnie więcej dzięki ekranom Arrigoni

15 kwiecień 2024
W związku z problemami wynikającymi ze zmiany klimatu, szkody spowodowane późnymi przymrozkami stanowią coraz większe zagrożenie, a zdarzenia tego rodzaju mogą od samego początku zagrozić uprawom i wynikom całego roku rolniczego. Arrigoni oferuje zróżnicowaną gamę innowacyjnych produktów łagodzących niskie temperatury, mogących zapobiegać lub ograniczać występowanie szkód spowodowanych przez mróz. »

Co wydarzyło się w branży spożywczej w ciągu ostatniego miesiąca?

14 kwiecień 2024
Innowacja ma kluczowe znaczenie w SIAL Paris – i nigdzie nie jest to bardziej widoczne niż w SIAL Start-up Village, która jest prowadzona we współpracy z Sesamers. Obecna w 24 krajach Sesamers to globalna sieć wydarzeń technologicznych zapoczątkowana przez specjalistów w 2015 roku. „Dzięki 10-letniemu doświadczeniu pomagamy innowacyjnym firmom zabłysnąć na scenie, budować lepsze wydarzenia i skalować strategię wpływu” – mówi sieć znana również jako Start-up Sesame. »

W kwietniu Ucima kontynuuje swoją działalność targową

12 kwiecień 2024
Ponad 50 włoskich firm wybiera się na Circle Pack Chile, Djazagro i Korea Pack. Po udanym udziale w targach Propak Vietnam na początku tego miesiąca, Ucima przygotowuje się do kontynuowania międzynarodowej działalności wystawienniczej poprzez obecność na trzech kolejnych targach branżowych, potwierdzając swoje zaangażowanie w promowanie włoskiego przemysłu opakowaniowego na poziomie globalnym. »
Partnerzy