Targi SIAL Paris w 2022 roku

23 lipiec 2020
Grupa Comexposium, organizator targów SIAL (Międzynarodowych Targów Spożywczych) informuje, że tegoroczna edycja salonu nie odbędzie się. Zapraszamy na targi SIAL Paris od 15 do 19 października 2022 roku.

SIAL Paris podjął szereg działań, aby umożliwić organizację wydarzenia o charakterze międzynarodowym w czasie pandemii. Jednak po konsultacjach z wystawcami i odwiedzającymi, biorąc pod uwagę niepewną międzynarodową sytuację sanitarną oraz liczne opinie naszych partnerów zdecydowaliśmy o zmianie terminu wydarzenia. 

Nicolas Trentesaux, dyrektor generalny SIAL Global Network wyjaśnia, że „Targi SIAL Paris pragną pozostać wierne swojej misji utrzymywania kontaktu, wspierania rozwoju i transformacji przedstawicieli sektora spożywczego z całego świata”. 

Chcąc zagwarantować profesjonalistom z sektora spożywczego organizację wydarzenia na miarę ich oczekiwań zdecydowaliśmy, że Targi SIAL Paris odbędą się od 15 do 19 października 2022 roku. Podczas każdej edycji nasze targi gromadzą średnio 7200 wystawców z ponad 120 krajów i 300 000 odwiedzających. SIAL prezentuje rynki i trendy światowego sektora spożywczego oraz nieprzerwanie udoskonala się od ponad 50 lat jako jeden z najważniejszych graczy sektora food.

Targi SIAL Paris proponują liczne spotkania, począwszy od października 2020 roku, poświęcone najważniejszym wyzwaniom, trendom i innowacjom, które ukształtują sektor spożywczy jutra. Przygotowujemy unikatowe badania na temat żywności na świecie realizowane we współpracy z partnerami targów SIAL: firmami Kantar, ProtéinesXTC i Gira. Analizy największym trendów oraz ich ewolucji w czasie oparte na trzech filarach: oczekiwaniach konsumentów, innowacyjnych produktach i zachowaniu w restauracjach. 
“Ponadto będziemy dalej rozwijać naszą światową sieć, aby oferować regionalne platformy wzrostu w ramach organizowanych co roku targów w Chinach, Kanadzie, Indonezji, Indiach i Zjednoczonych Emiratach Arabskich” dodaje Nicolas Trentesaux.

Przeczytaj również:

Macfrut - dzień trzeci

10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »

Macfrut drugiego dnia

9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »

Macfrut - 8 maja

8 maj 2024
Doświadczenia z uprawą w pomieszczeniach i zastosowania farmaceutyczne. Rolnictwo wertykalne: znaczenie współpracy multidyscyplinarnej, kluczowej w środowisku akademickim, krzyżuje innowacyjne praktyki agronomiczne z korzyścią dla zdrowia i jakości życia. Nie zapominając o potrzebie niemal ciągłych badań, jak zauważyła Andrea Primavera, prezes Fippo (Włoskiej Federacji Oficjalnych Producentów Roślin). To wokół tych koncepcji powstała konferencja »
Partnerzy