Największe w Polsce wydarzenie dedykowane branży HoReCa
5 kwiecień 2017
Już dziś rozpoczęły się 21. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro 2017 oraz 10. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2017. Targi potrwają do piątku 7 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Swoją ofertę prezentuje 270 wystawców z 14 krajów. W jednym miejscu można znaleźć wszystko, co niezbędne do wyposażenia wnętrza restauracji czy hotelu.
Targom towarzyszą konkursy kulinarne, którym patronują uznani szefowie kuchni: Robert Sowa, Jerzy Pasikowski i Teo Vafidis. Tradycyjnie zorganizowany jest również sektor kawowy – Coffee Village, w którym można dowiedzieć się wszystkiego na temat kawy, wziąć udział w tematycznych warsztatach, porozmawiać z ekspertami, a także obejrzeć zmagania baristów w trakcie 9. Olimpiady Kawy® oraz finału 2. Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych. W programie merytorycznym przewidzianych jest wiele szkoleń z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i hotelowym.
Więcej informacji oraz szczegółowy program znajduje się na stronie www.eurogastro.com.pl
Przeczytaj również:
Inicjatywy Fruit Attraction mające na celu maksymalne wykorzystanie udziału firm
28 maj 2024
Fruit Attraction, które odbędzie się w dniach 8–10 maja, będzie organizować specjalne działania mające na celu ułatwienie sprzedaży, promocji, rozwoju i wzrostu wszystkich wystawiających się firm. Inicjatywy mające na celu maksymalizację widoczności i zwrotu z inwestycji oraz uczynienie wystawców w centrum uwagi wszystkich profesjonalistów z branży. »
Technologie cyfrowe, które przewidują „sad jabłkowy przyszłości”
27 maj 2024
Technologie cyfrowe torujące drogę do „sadu jabłoniowego przyszłości” – to wspólny wątek, który połączy wiele wydarzeń proponowanych na Interpoma 2024, a Nagroda Interpoma 2024 nie będzie tu wyjątkiem. Zostanie przyznana technologiom cyfrowym, które umożliwiają postęp w zrównoważonym zarządzaniu sadami jabłoniowymi, powodując na przykład znaczną redukcję stosowania pestycydów i nawozów lub znaczną redukcję śladu węglowego. »
Sezon na arbuzy i melony | FRESH ENERGY
23 maj 2024
Fresh Energy oferuje produkty pochodzące ze swojego gospodarstwa, w którym uprawiane są świeże produkty najwyższej jakości, zgodnie z najsurowszymi standardami jakości. Pozwala to zachować kontrolę nad każdym etapem procesu, od nasion po półkę, zapewniając klientom najświeższe i najbardziej aromatyczne produkty. Uprawa Fresh Energy obejmuje 10 dzień Ramadanu CITY, Dar El Salam 1 i 2, AL Alamein i Al Ismailia na glebie bogatej w minerały, »