Wielki sukces Cydru Lubelskiego
20 czerwiec 2018
- To dla nas zaszczyt! Sukces Cydru Lubelskiego tkwi w naturalnym procesie produkcji, zachowaniu charakterystycznych cech polskich jabłek, klimatu i receptury oraz bardzo silnym związku marki z regionem - podkreśla Robert Walewski, Brand Manager marki Cydr Lubelski. - Dzięki godłu „Teraz Polska” będziemy mogli jeszcze silniej wspierać rozwój Lubelszczyzny i promować to, co lokalne, naturalne i po prostu najlepsze. Wierzymy, że polski cydr może stać się naszą narodową specjalnością i towarem eksportowym. Żaden inny kraj nie ma takiego zaplecza do produkcji cydru, jak Polska. Naturalny polski cydr jest dla gospodarki istotnym elementem programu rozwoju regionów. Cieszymy się, że dostrzegła to też kapituła konkursu „Teraz Polska”.
Cydr Lubelski został wprowadzony na rynek w 2013 r. i od tamtej pory podbija serca miłośników cydru. Jest wytwarzany na Lubelszczyźnie w 100% ze świeżo tłoczonego soku z polskich jabłek w procesie naturalnej fermentacji, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak i aromat. Dzięki swoim wariantom takim jak Cydr Lubelski Niefiltrowany czy Cydr Lubelski Niefiltrowany Antonówka oddaje unikalny charakter polskich jabłek. Ich aromatyczność, kwasowość oraz słodycz sprawiają, że naturalny polski cydr jest świeży i orzeźwiający, a jednocześnie ma intensywny jabłkowy smak. Prestiżowe wyróżnienie dla AMBRA udowadnia, że nawet w dużej skali wciąż można proponować konsumentom cydr naturalny i najwyższej jakości, który nie ustępuje cydrom sadowniczym.
- Najcenniejszy rynek spożywczy w Europie to rynek produktów regionalnych: drogich, cenionych, przynoszących zyski. Polski w tym rynku nie ma. Naturalna nieprzemysłowa produkcja to klucz i karta wstępu do tego rynku. Strategia Cydru Lubelskiego jest całkowicie skupiona na tym celu - komentuje Robert Ogór, Prezes AMBRA S.A., producenta Cydru Lubelskiego.
Marka Cydr Lubelski została też po raz kolejny doceniona za granicą. W tegorocznej edycji największego światowego konkursu cydrów Royal Bath & West International Cider Championships w Anglii Cydr Lubelski Lodowy zdobył srebrny medal, a Perry Lubelski - brązowy. W konkursie Royal Bath & West Show 2018 brązowy medal otrzymał również Cydr Lubelski Niefiltrowany Antonówka.
Brytyjskie medale i godło „Teraz Polska” - najbardziej rozpoznawalny symbol promujący polskie produkty - pokazują, że naturalny polski cydr może być najlepszy na świecie i ma ogromny eksportowy potencjał.
Mat. prasowe: Kuźnia PR
Przeczytaj również:
Innowacje na Konferencji Maszynowej podczas TSW 2025
24 październik 2024
Podczas nadchodzących Targów Sadownictwa i Warzywnictwa (TSW 2025) w Kielcach, serdecznie zapraszamy do udziału w Konferencji Maszynowej, która odbędzie się 23 stycznia 2025. To wydarzenie, które zgromadzi ekspertów i entuzjastów nowoczesnych technologii ogrodniczych – idealne miejsce, by podzielić się swoją wiedzą, nawiązać kontakty i poznać najnowsze trendy w Ogrodnictwie 4.0 i 5.0. »
Macfrut Academy, nowa lekcja wideo na temat chilijskiej wiśni
23 październik 2024
Chilijski łańcuch dostaw wiśni jest tematem nowego odcinka Macfrut Academy, innowacyjnej platformy promowanej przez Macfrut. Spotkanie w czwartek, 24 października, o godz. 17:00 (czasu włoskiego) na lekcję wideo poświęconą jednemu z wiodących na świecie sektorów produkcji wiśni. Bardziej szczegółowo odcinek koncentruje się na procesie po zbiorach, ze szczególnym uwzględnieniem technologii, które umożliwiają eksport 90% tego owocu na całym świecie. »
PPWR, niepraktyczne i szkodliwe rozporządzenie dla całego łańcucha dostaw
21 październik 2024
Europejskie rozporządzenie w sprawie opakowań i odpadów opakowaniowych (PPWR), przyjęte przez Parlament Europejski 24 kwietnia, znacząco wpływa na łańcuch dostaw świeżych owoców i warzyw, szczególnie tam, gdzie zakazuje stosowania opakowań plastikowych. Europejskie świeże owoce i warzywa są już sprzedawane luzem w 50% przypadków, a opakowania plastikowe stosowane w tym sektorze stanowią zaledwie 1,5% wszystkich opakowań żywności. »