![](img.php?file=upload/2017-03-27-wf.jpg&mw=750)
Kuchnie świata na targach WorldFood Warsaw
27 marzec 2017
Kuchnie różnych krajów, najlepsze produkty żywnościowe, specjalności regionalne, napoje i soki naturalne, słodkie i pikantne przekąski a wszystko pachnące ziołami i przyprawami z całego świata zaprezentowane przez znanych kucharzy warszawskich restauracji – to wszystko czeka na Państwa podczas targów WorldFood Warsaw.
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita, w którym odbędą się warsztaty i pokazy kulinarne z udziałem m.in.
Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin,
Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz
Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
Szef restauracji „Pod Gigantami”
Paweł Zieliński i
Marzena Gromelska – szef Chianti Kręgliccy zademonstrują wykwintną włoską kuchnię, szczególną uwagę poświęcając serom i „primi piatti”.
Pizzermani z Neapolu poprowadzą warsztaty przygotowywania prawdziwej włoskiej pizzy. Ponad sześćdziesięciu włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią.
Szef kuchni, ekspert kulinarny, wieloletni działacz Slow Food Polska,
Kuba Korczak poprowadzi wykład połączony z pokazem kulinarnym i degustacją: „
Wydarzenia kulinarne najskuteczniejszą formą promocji marki spożywczej.”
Jarosław Uściński, Szef Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, właściciel restauracji Moonsfera, poprowadzi warsztaty i pokazy kulinarne świątecznej kuchni polskiej, a
Kevin Aiston znany kucharz – strażak (program „Europa da się lubić” ) zaprezentuje smakowite steki wołowe i inne specjalności kuchni angielskiej.
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali także w specjalnej strefie pokazy kulinarne kuchni tajskiej i meksykańskiej.
Ze względu na wyjątkowy, przedświąteczny czas, podczas targów odbywać się będzie wydarzenie:
WIELKANOC - MIĘSNE ŚWIĘTA - POLSKA TRADYCJA, w ramach cyklu imprez promujących polskie mięso wieprzowe i wołowe oraz ich przetwory w okresie Świąt Wielkiej Nocy na terenie całego kraju.
Podczas targów WorldFood Warsaw 2017 odbędzie się prezentacja
Stołu Wielkanocnego wraz z degustacjami dla publiczności, a także IX Ogólnopolskie Spotkanie Przetwórców i Handlowców Branży Mięsnej.
W targach weźmie udział ponad 300 Wystawców z branży spożywczej z 23 krajów świata.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości branży spożywczej , ale także relacje z części merytorycznych i wydarzeń towarzyszących.
Nie może Was zabraknąć podczas targów WorldFood Warsaw.
Zapraszamy przedstawicieli branży spożywczej i gastronomicznej !
Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line
Przeczytaj również:
![](img.php?file=upload/2024-06-19_sigep.jpg&w=236&h=120)
Kuchnia, kawa i kultura: Targi specjalistyczne F&B w Azji prezentują ekscytujący skład
19 czerwiec 2024
Od jadalnych sztućców po musujące sake i meksykańskie papryczki chili, Specialty Food & Drinks Asia oraz Specialty Coffee & Tea Asia stanowią główną platformę dla branży rzemieślniczej, smakoszy i wyśmienitej żywności i napojów. SFDA i SCTA powracają w tym roku do Sands Expo & Convention Center w dniach 26–28 czerwca 2024 r., aby zgromadzić Singapur i międzynarodową branżę żywności i napojów (F&B). »
![](img.php?file=upload/2024-06-18_prognosfruit.jpg&w=236&h=120)
Rejestracja na PROGNOFRUIT jest już otwarta – Budapeszt, Węgry
18 czerwiec 2024
Konferencja Prognosfruit to wiodące coroczne wydarzenie w Europie dla sektora jabłek i gruszek, gromadzące producentów z całej Europy i spoza niej. Po udanym powrocie do Trydentu w zeszłym roku, targi Prognosfruit 2024 odbędą się w Budapeszcie na Węgrzech w dniach 7–9 sierpnia 2024 r. Rejestracja jest już otwarta, a zainteresowane strony mogą rejestrować się za pośrednictwem strony internetowej Prognosfruit. »
![](img.php?file=upload/2024-06-18_fi.jpg&w=236&h=120)
Rejestracja do Europa 2024 rozpoczyna się wraz z ofertą Early Bird
17 czerwiec 2024
Degustatorzy branży F&B z całego świata mogą rozpocząć planowanie swojego udziału w targach Fi Europe 2024, które powrócą do Messe Frankfurt w dniach 19–21 listopada 2024 r. Ruszyła rejestracja na Fi Europe 2024, którego nie można przegapić w swoich harmonogramach, i skorzystać ze zniżki za wczesną rezerwację. Osoby, które zarejestrują się przed 14 lipca, kwalifikują się do stawki wprowadzającej w wysokości 49 EUR, która obejmuje wstęp na konferencję Fi Europe. »