Rozpoczęły się zbiory odmian o kolorowym miąższu na półkuli północnej

14 wrzesień 2021

Kissabel®, the innovative range of apples with coloured flesh running from pink to intense red, is about to return to the European market. 

Harvesting of the first Kissabel® apples began in September in the United Kingdom, France and Switzerland, with the yellow and orange skin and pink flesh varieties. In October it will be the turn of Italy and Germany, where mainly varieties with red flesh and skin are grown. 
The United States will also start harvesting in autumn, with quantities intended for commercial tests.Some of the biggest names in international apple growing are taking part in the Kissabel® program. 

In Europe, the partners are: Alliance Mesfruits Gerfruit and Blue Whale (France); VOG, Melinda, VIP, La Trentina and Rivoira (Italy); Greenyard and Worldwide Fruit Ltd (United Kingdom); Fenaco (Switzerland); Red Apple Germany consortium (Germany); and Nufri (Spain). The United States partner is NBT Cooperative.

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy