Kongres 18 listopada 2021, Arche Krakowska w Warszawie
4 listopad 2021
Zapraszamy na trzy kongresy branżowe, które odbędą się równolegle w dniu 18 listopada br. w hotelu Arche Krakowska (Warszawa)/ We cordially invite you to three industry congresses, which will be held simultaneously on 18th of November 2021 at the Arche Krakowska hotel (Warsaw).
1. VIII Kongres Bezpieczeństwa Żywności/8th Food Safety Congress „The Future of Food”
www.foodcongress.org2. III Kongres Logistyczny/3rd Logistics Congress, CSCMP CEE Supply Chain Conference 2021
www.conferencecscmp.org3. I Kongres Polskiej Produkcji Podstawowej/ 1st Congress of Polish Primary Production
www.primaryproductioncongress.orgSzczegółowe informacje oraz programy wydarzeń znajdują się w linkach powyej/ Detailed information and programs of the events in English can be found on the websites above.
Przeczytaj również:
Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024
23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »
Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw
22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »
Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi
22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »