Seminarium „Doing Business in Portugal and Brazil”
13 marzec 2017
zapraszamy na
Seminarium „Doing Business in Portugal and Brazil” organizowane przez Polsko-Portugalską Izbę Gospodarczą (PPCC) i Honorowy Konsulat Brazylii w Krakowie, podczas którego eksperci szeroko zaprezentują praktyczne i prawne aspekty prowadzenia działalności na terenie Portugalii i Brazylii.
Wydarzenie odbędzie się
28 marca 2017 r. w Sali Senackiej Krakowskiego Uniwersytetu Ekonomicznego przy ul. Rakowickiej 27.
Prezentacje będą wygłaszane po polsku lub angielsku, bez tłumaczenia.
Wstęp na wydarzenie jest wolny, ale istnieje konieczność rejestracji. Prosimy dokonywać zgłoszeń na adres:
wb@ppcc.pl.
Aby dowiedzieć się więcej, prosimy o kontakt z Dyrektorem Generalnym PPCC, Wojciechem Baczyńskim:
wb@ppcc.pl, +48 696 760 925.
Przeczytaj również:
Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024
23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »
Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw
22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »
Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi
22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »