Smaczna Polagra Food! Już za dwa tygodnie rozpoczną się targi w Poznaniu

12 wrzesień 2017
Już za niecałe dwa tygodnie rozpoczną się w Poznaniu najsmaczniejsze targi – Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food. Czym będą kusić wystawcy targów?
Polagra Food to doroczna prezentacja osiągnięć polskich producentów żywności, jak również przegląd propozycji  z całego świata. Trzy pawilony zostaną zapełnione po brzegi produktami przygotowanymi w oparciu o potrzeby konsumentów, trendy eko, a także takimi, które powstały w zgodzie z tradycją kulinarną z różnych zakątków świata.
Najsilniej podczas targów będzie reprezentowana branża mleczarska. Oprócz znanych z półek sklepowych produktów w nowych wariantach smakowych na stoiskach wystawców pojawią się licznie nowości. Sery bez laktozy, BIO, bez GMO to trend, który będzie można dostrzec wśród prezentowanych produktów. Polscy producenci przygotowali także zaskakujące pomysły na serowe przekąski stanowiące doskonałe rozwiązanie na posiłek  w szkole, pracy czy podczas weekendowych wycieczek.
Znacząca część ekspozycji na targach Polagra Food zostanie dedykowana branży mięsnej. Zwiedzający targi będą mogli zapoznać się z nowymi propozycjami tego sektora, w szczególności na stoisku „Mięso z Polski”. W gronie tym między innymi jeden z liderów rynku, firma Sokołów SA z aż pięcioma produktami nagrodzonymi
w tym roku Złotym Medalem MTP. Ciekawe propozycje przedstawią Zakłady Mięsny Szubryt, w tym linię wędlin produkowaną bez użycia jakichkolwiek substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i fosforanów.
Na ekspozycji nie zabraknie mięsnych dań gotowych będących odpowiedzią na potrzeby konsumentów poszukujących pomysłu na „szybki”, a jednocześnie smaczny obiad.
Polscy producenci zaprezentują również produkty z grupy słodyczy i przekąsek: chrupiące snacki na bazie pieczywa żytniego czy razowego, lizaki i ciasteczka bez cukru, warzywna liofilizowane, batony z liofilizowanymi owocami, bezglutenowe muffiny, soki i lemoniady (np. o smaku imbiru i pigwowca japońskiego!). Nie lada gratką będą niewątpliwie wodorosty o smaku bekonu!
Oprócz żywności produkowanej przez polskich producentów na targach pojawi się liczne grono firm z zagranicy.  Jak co roku zwiedzający będą mogli liczyć na nowości z Półwyspu Apenińskiego – tradycyjne włoskie wędliny
i sery, oliwy, makarony, wina czy przetwory warzywne. Ponadto będzie można zasmakować  między innymi w hiszpańskim salami, cypryjskich serach, herbatach z Cejlonu i Sri Lanki, rybach poławianych w litewskich wodach, węgierskich przetworach z pomidorów i niemieckich serach w posypkach kwiatowych.
W tym roku targi POLAGRA FOOD odbędą się w dniach 25–28 września w Poznaniu. Towarzyszyć im będą m.in. Międzynarodowe Targi Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO / INVEST HOTEL, a także Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH.

Więcej informacji: www.polagra-food.pl.

Przeczytaj również:

Spotkania Biznesowe osiągają wielki finał

4 czerwiec 2024
Zakończenie China Business Meet Up rozpoczyna odliczanie do ASIA FRUIT LOGISTICA. Roadshow Business Meetups osiąga swój wielki finał w Szanghaju, a do powrotu ASIA FRUIT LOGISTICA do Hongkongu pozostało 100 dni. ASIA FRUIT LOGISTICA China Business Meet W dniach 27–28 maja w Szanghaju zgromadziło ponad 1600 specjalistów z branży. Odwiedzający targi spędzili dwa dni na rozmowach i spostrzeżeniach, wysokiej jakości networkingu oraz tętniącym życiem B2B expo skupionym na dynamicznym i szybko rozwijającym się chińskim rynku świeżych produktów. »

Winogrona stołowe z Fresh Energy

4 czerwiec 2024
Fresh Energy jest jednym z egipskich producentów i eksporterów świeżych warzyw i owoców. Fresh Energy oferuje produkty pochodzące ze swojego gospodarstwa, w którym uprawiane są świeże produkty najwyższej jakości, zgodnie z najsurowszymi normami jakościowymi. Fresh Energy z dumą produkuje swoje produkty zgodnie ze standardami Unii Europejskiej zgodnie z wymaganiami klientów hipermarketów takich jak ALDI, Carrefour, Benny’s, Tesco czy LIDL. Fresh Energy oferuje szeroką gamę egipskich winogron. »

Nowe testy potwierdzają lepsze plony roślin melona przy zastosowaniu agrofilmów marki Arrigoni Lirsa

3 czerwiec 2024
Wysokie temperatury latem oraz ataki mszyc i innych szkodników to główne przeszkody, które hodowcy melonów muszą pokonać, aby osiągnąć zadowalające wyniki. Nowe badania terenowe przeprowadzone na ziemi włoskich liderów branży OP Lorenzini Naturamica z Mantui i Azienda Agricola Malavasi dostarczyły obfitego potwierdzenia skuteczności stosowania agrofilmów w kontrolowaniu temperatury, »
Partnerzy