Od Włoch po Afrykę: rozwija się nowa „via della pasta”
7 styczeń 2024
Altopack, the Italian leader in pasta packaging technologies, is making substantial investments in exporting its solutions to African regions.
Born in Italy, consumed worldwide
The world has increasingly greater desire for pasta. In the last 10 years, worldwide consumption has almost doubled, passing from 9 a 17 million tons. Pasta was born in Italy, the country with the major è per capita consumption, about 23 kilos per year, but it's also the birthplace and breeding ground for the development of packaging technologies. Example of company like Altopack, founded and based in Altopascio (LU), that today is leader in developing pasta packaging systems. This Italian company boasts a diverse portfolio that can cater to various production needs, ranging from large multinational productions to smaller contractor lots.
Interest in African Market
Altopack is particularly focused on emerging markets, such as African countries where it already has a consolidated presence. In fact, the country is a basin of enormous importance for pasta sector. The value on the market is about
11 billion dollars and it should growth with a rate of
11,67%*. Over the past two decades,
Altopack has installed more than
50 production lines in this region, becoming a reference company for everyone is looking to initiate or expand pasta packaging or production activities.
Przeczytaj również:
Spotkanie ASIA FRUIT LOGISTICA w Bangkoku powraca z naciskiem na ASEAN
10 styczeń 2025
25 czerwca ASIA FRUIT LOGISTICA powraca do stolicy Tajlandii na dzień networkingu i dzielenia się wiedzą, skupiając się na dynamicznym rynku świeżych produktów ASEAN. Spotkanie Bangkok Meet Up oferuje doskonałą okazję do głębokiego nurkowania i bezpośredniej interakcji z epickim i niezwykle dynamicznym rynkiem ASEAN, w szczególności Tajlandią, Wietnamem, Indonezją, Malezją i Filipinam »
Targi rozpoczną się za 4 miesiące!
17 grudzień 2024
Konferencje Agora, będące sercem targów, będą doskonałą okazją do rozszyfrowania głównych problemów, z jakimi mierzą się profesjonaliści w branży. Prowadzone przez Florence Rabut i Oliviera Masbou, dziennikarzy i ekspertów w branży, okrągłe stoły będą poświęcone 4 fascynującym i szczególnie aktualnym tematom: Przetwórstwo: rozwijanie francuskiego pochodzenia w przetworzonych owocach i warzywach. »
III edycja Kongresu Ekspansywnych Eksporterów
17 grudzień 2024
Spotkanie odbędzie się 15 stycznia 2025r. w Warszawie w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi a tematem przewodnim - "Perspektywy rozwoju eksportu i ekspansji polskich firm". Panel dyskusyjny moderowany przez Andrzeja Gantnera, Wiceprezesa Zarządu i Dyrektora Generalnego Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców, wraz z udziałem Ekspertów pierwszego w Polsce think tanku ds. gospodarki żywnościowej. »