Cała branża spożywcza w stolicy - WorldFood zaprasza

6 marzec 2017
Już 11-13 kwietnia w stolicy, po raz czwarty, odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane branży spożywczej. To ostatni moment na zgłoszenie swojego udziału w roli wystawcy  i obecności razem z innymi uczestnikami branży podczas tego wydarzenia.  Będzie to świetna okazja do przeprowadzenia bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenie na rynek i promocja nowych produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na temat produktów firmy, budowanie wizerunku firmy poprzez profesjonalną prezentację produktów, śledzenie najnowszych trendów oraz zaistnienie na arenie międzynarodowej. Będzie też okazja do przeprowadzenia rozmów z głównymi przedstawicielami branży w ramach rozmów kuluarowych czy wieczornego networkingu. WorldFood Warsaw oferuje darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem targów.
W tym roku atrakcją targową będzie pawilon włoski Bellavita , w którym odbędą się warsztaty kulinarne z udziałem m.in. Andrea Camastra – szefa kuchni i współwłaściciela warszawskiej restauracji Senses odznaczonej prestiżową gwiazdką Michelin, Umberto Vezzoli z T. Bistrot by Mezoli z Milanu oraz Tomasza Koleckiego z Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów.
„Ponad pięćdziesięciu najlepszych włoskich producentów żywności i napojów zaprezentuje autentyczne wyroby, wyróżniające się spośród tysiąca innych jakością, marką i historią. W pawilonie spotkają się przedstawiciele wielkich marek i firmy specjalizujące się w produkcji rzemieślniczej – będzie to wyjątkowa okazja, by w jednym miejscu zapoznać się z tak bogatą ofertą trufli, dojrzewającej szynki parmeńskiej, licznych włoskich mięs i wędlin peklowanych, octu balsamicznego z Modeny, oliwy z oliwek pierwszego tłoczenia, świeżych serów i innego nabiału, makaronów oraz regionalnych win i alkoholi wysokoprocentowych.”- prezentuje i zachęca do odwiedzenia Agnieszka Szpaderska, Manager Targów
W ramach targów Organizatorzy zorganizowali liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających.
Patronat Honorowy nad targami WorldFood Warsaw objęli: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja Rynku Rolnego.
Partnerami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe i najważniejsze organizacje branżowe – Polska Federacja Producentów Żywności, Polska Organizacja Handlu i Dystrybucji, Związek Sadowników RP, Unia Owocowa, Krajowa Rada Drobiarska, UPEMI- Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy, Polskie Mięso, POLBISCO- Stowarzyszenie Polskich Wyrobów Czekoladowych i Cukierniczych, Stowarzyszenie Polska Ekologia , Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków KUPS, Polska Federacja Hodowców Bydła i Producentów Mleka. 
Jeśli chcecie posłuchać  znanych ekspertów, przedsiębiorców, ludzi nauki i biznesu, musicie koniecznie zarejestrować się on-line i wziąć udział w panelach tematycznych . Będziemy rozmawiać i poruszać ciekawe zagadnienia dotyczące branży , jej rozwoju i problemów.
Jakie  są perspektywy rozwoju handlu produktami spożywczymi na rynkach krajów trzecich i jakie szanse daje CETA? Dlaczego projekt współpracy i wejścia na rynek brytyjski 2 WAY’ jest alternatywą dla wielu polskich  firm? Czy na polskim winie można zarobić?  Ile Polski w polskim produkcie? Czy rozwój branży produktów ekologicznych w Polsce jest zagrożony? Czy i jak  nasze jabłka zawojowały świat – prawda i mity?  Czy słodycze to niedoceniany mistrz eksportu?  Promocja niezbędna od zawsze –  czy umiemy to robić, czy wiemy jak promować produkt a jak firmę?
Na te i inne pytania odpowiedzą fachowcy,  eksperci,  właściciele firm, przedstawiciele kadry zarządzającej, nauki, ekonomiści, ale przede wszystkim Ci  dla których  branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej ale także relacje z części merytorycznych
i wydarzeń towarzyszących.
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców o Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni pod egidą Jarosława Uścińskiego. Jury pod jego pod jego czujnym okiem wybierze najlepsze produkty , które zostaną nagrodzone podczas wieczornej Gali,
a merytoryczne szkolenia i warsztaty zapewnią  słuchaczom rzetelną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i przybliżą nowinki w rozwijającej się branży HoReCa. To także doskonała możliwość do pozyskania dostawców oferujących najwyższej jakości towary. Zapraszamy do Sektora EcoFood czy Wine&Spirits. Nie będziecie zawiedzeni odwiedzając stoiska bo oferta będzie ciekawa i urozmaicona.
Te i inne atrakcje czekają na Was podczas wyjątkowego spotkania branży w Warszawie!
Musicie być razem z nami w dniach 11-13 kwietnia!
Więcej informacji: www.worldfood.pl

Przeczytaj również:

Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024

23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »

Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw

22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »

Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi

22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »
Partnerzy