Seminarium „Doing Business in Portugal and Brazil”

13 marzec 2017
zapraszamy na Seminarium „Doing Business in Portugal and Brazil” organizowane przez Polsko-Portugalską Izbę Gospodarczą (PPCC) i Honorowy Konsulat Brazylii w Krakowie, podczas którego eksperci szeroko zaprezentują praktyczne i prawne aspekty prowadzenia działalności na terenie Portugalii i Brazylii.
Wydarzenie odbędzie się 28 marca 2017 r. w Sali Senackiej Krakowskiego Uniwersytetu Ekonomicznego przy ul. Rakowickiej 27.

2017-03-13-doing-business.jpg

Prezentacje będą wygłaszane po polsku lub angielsku, bez tłumaczenia.
Wstęp na wydarzenie jest wolny, ale istnieje konieczność rejestracji. Prosimy dokonywać zgłoszeń na adres: wb@ppcc.pl.
Aby dowiedzieć się więcej, prosimy o kontakt z Dyrektorem Generalnym PPCC, Wojciechem Baczyńskim: wb@ppcc.pl, +48 696 760 925.

Przeczytaj również:

Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024

23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »

Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw

22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »

Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi

22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »
Partnerzy