SIAL PARIS 2022 - tegoroczna edycja upłynie pod znakiem nowości

4 maj 2022
SIAL Paris, międzynarodowe targi żywności, partner biznesu, proponują podczas najbliższej edycji odkrywanie trendów, które elektryzują sektor food i prezentacje najlepszych innowacji z czterech stron świata. 

NAJWAŻNIEJSZE SPOTKANIE 

Targi Sial Paris rozpoczynają debatę wokół tematu  Own the Change, zainicjowanego w 2020 roku, aby dostarczyć wszystkim zainteresowanym niezbędnych rozwiązań do tworzenia żywności jutra, w odpowiedzi na oczekiwania i inicjatywy z różnych stron świata. Będzie to edycja zorganizowana wokół bogatego programu, który odpowie na potrzeby całego ekosystemu branży spożywczej.  

MOCNE STRONY TARGÓW 

SIAL Innovation to prezentacja najlepszych innowacji spożywczych z całego świata. Rejestracja kandydatów jest otwarta dla wystawców targów do 12 sierpnia 2022 r. Jury ekspertów nagrodzi najlepsze innowacyjne produkty w poszczególnych kategoriach. 

SIAL Start Up, nowa przestrzeń, która zaprezentuje wyselekcjonowane startupy z sektora spożywczego. Przestrzeń tworzona we współpracy z Start-up Sesame i La FoodTech. Odwiedzający będą mogli odkryć młode innowacyjne firmy z Francji i z innych krajów.

SIAL Insights/Think Tank prezentuje badania nad oczekiwaniami konsumentów, innowacyjnymi produktami, trendami na rynkach i restauracjami. NDP Group, nowy partner dołącza do ekipy ekspertów z Kantar i Protéines XTC.NDP Group będzie odpowiadać za stworzenie księgi trendów. 

SIAL Podcastnowe spotkanie organizowaneraz w miesiącu poświęcone aktualnościom z sektora spożywczego, aby towarzyszyć przez cały rok profesjonalistom z branży. 

2 PYTANIA DO Audrey Ashworth 

Co oznacza dla Pani tematyka Own the Change ?
Przypomina nam, że jesteśmy twórcami zmian i powinniśmy dostrzegać problemy związane z ochroną środowiska, etyką, cyfryzacją i demografią planety. Od nas zależy sprostanie wyzwaniom, które stawia przed nami bezpieczeństwo żywnościowe i zmiany nawyków konsumpcyjnych. To także odkrywanie talentów i dawanie szansy młodym, którzy chcą działać i tworzyć ekosystem jutra.  

Jakie ambicje mają Targi SIAL?
SIAL ma ambicję być czymś więcej niż tylko targami dla profesjonalistów. Chciałabym rozwijać 3 obszary:  biznes - dostarczać coraz więcej treści i różnorodności, ułatwiać nawiązywanie kontaktów i spotkań z udziałem profesjonalistów w trakcie i po targach. Inspiracja - oferować treści i usługi, które umożliwiają profesjonalistom rozwój i dobre praktyki 365 dni w roku. Doświadczenie - więcej wsparcia i porad,  zapewnienie komfortu wizyty na targach. Przede wszystkim chciałabym zachować dobrą atmosferę, która charakteryzuje targi Sial Paris.

Przeczytaj również:

Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024

23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »

Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw

22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »

Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi

22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »
Partnerzy