Agromediterránea zastępuje plastik w 100% kompostowalnym PLA i opakowaniem kraft

12 maj 2022
• The new environmentally friendly bags do not contain any plastic and are 100% bio-based, biodegradable, and compostable 
• Agromediterránea expands its fresh vegetable range by including the white courgette, the red Lamuyo pepper, and the black beauty aubergine
• As part of their “zero plastic” strategy, Agromediterránea also has other alternative packaging solutions

Agromediterránea, a specialist in the cultivation and marketing of vegetables straight from the fields, now provides part of its range in new, plastic-free packaging: a 100% bio-based, biodegradable, and compostable PLA and kraft paper bag. This is in response to consumers’ growing concern for the environment and their search for fresh food that is produced sustainably and fits in with a healthy diet. 

The new plant-based bag prolongs the product shelf life which, in the case of radishes and broccoli florets—the two products that Agromediterránea is already offering with this packaging—can extend to 14 days. Furthermore, thanks to the PLA content, consumers can see the quality and freshness of the product at a glance.

“Innovation and commitment to sustainability, the circular economy and product safety are key issues for Agromediterránea. This is conveyed in our ongoing quest to find sustainable alternatives for packaging that will help to reduce our ecological footprint, whilst at the same time guarantee food safety and maximum product quality,” explained Francisco Sánchez, Managing Director of the company.

Foodiverse, the group to which Agromediterránea belongs, specialises in healthy food and supplies its fresh-cut range in biodegradable bags made of kraft paper and PLA. This compostable packaging can be disposed of with organic waste or, in its absence, paper and card for recycling.

Further product innovation
In line with their mission to help consumers to follow a healthy diet easily and with appetising, on-trend food, Agromediterránea continues to offer a wide range of vegetables in all shapes and sizes, flavours, textures, and colours to show that eating a healthy, varied diet can be fun.

In fact, the company has also expanded its fresh vegetable range by including the white courgette—adding to the green, yellow and round courgettes of both colours, the red Lamuyo pepper, and the black beauty aubergine—coming soon. 

What’s more, Agromediterránea is continuing to extend its organic product range, which already includes radishes, sweetcorn, courgettes, broccoli, and Iceberg lettuces and is marketed under the brand Sun&Vegs or a private label.

A wide range of sustainable packaging
This new bag adds to Agromediterránea’s range of environmentally friendly vegetable packaging. As part of its “zero plastic” strategy, the company is already selling the products in its agricultural range in bulk, in trays made of alternative materials to plastic, such as cellulose and cardboard, and in cellulose nets. 

In their aromatic herb range, grown on part of the company’s 2,800 hectares of farmland, they have also reduced the use of plastic by making blister packs lighter and opting for 100% R-PET packaging. The result is an overall saving of 14.5 tonnes of plastic a year.

Przeczytaj również:

Interpoma 2022 - dynamika amerykańskiego przemysłu i zautomatyzowanie zbiorów

17 maj 2022
Thomas Mur, dyrektor centrum wystawowego Fiera Bolzano, wyjaśnia: „Jako wiodące targi branży jabłek, Interpoma zawsze udowadniała, że ​​wyprzedza swoje czasy, oferując co dwa lata bardzo atrakcyjny program dla międzynarodowych graczy z branży. Również w tym roku skoncentrowaliśmy nasz wybór na najciekawszych aktualnych trendach, które w imponujący sposób dokumentują, jak silnie i szybko zmienia się i rozwija świat jabłek.” »

Certyfikowane sesje edukacyjne w ExpoCulinaire

17 maj 2022
Dostarczony przez wiodące w regionie instytuty edukacji kulinarnej i szkoleń — ExpoCulinaire zaprasza do rejestracji na BEZPŁATNE akredytowane sesje edukacyjne i szkoleniowe — wszyscy uczestnicy otrzymają certyfikat Worldchefs Attendance Certificate. Światowej klasy instytuty edukacji kulinarnej, specjalizujące się w szkoleniach dla szefów kuchni, poprowadzą kompleksowy program seminariów w ciągu czterech dni od 30 maja do 2 czerwca w ADNEC w Abu Zabi. »

Już tylko tydzień na rejestrację

17 maj 2022
Ponad 300 kierowników głównych firm sadowniczych z Woroneża, Lipiecka, Kaługi, Riazania, Rostowa, Swierdłowska, Biełgorodu, Czelabińska, Briańska, Tuły, Tweru, Saratowa, Niżnego Nowogrodu, Penzy, Archangielska, Tambow, Tomsk, regiony kostromskie, obwód stawropolski, obwód chabarowski, Chanty-Mansyjski Obwód, Kabardyno-Bałkaria, Osetia Północna, Białoruś, Kazachstan, Armenia potwierdziły swój udział w Forum Sady i Winnice Rosji i WNP (31 maja-1 czerwca 2022 r., Moskwa). »
Partnerzy