Wielki sukces Cydru Lubelskiego

20 czerwiec 2018
- To dla nas zaszczyt! Sukces Cydru Lubelskiego tkwi w naturalnym procesie produkcji, zachowaniu charakterystycznych cech polskich jabłek, klimatu i receptury oraz bardzo silnym związku marki z regionem - podkreśla Robert Walewski, Brand Manager marki Cydr Lubelski. - Dzięki godłu „Teraz Polska” będziemy mogli jeszcze silniej wspierać rozwój Lubelszczyzny i promować to, co lokalne, naturalne i po prostu najlepsze. Wierzymy, że polski cydr może stać się naszą narodową specjalnością i towarem eksportowym. Żaden inny kraj nie ma takiego zaplecza do produkcji cydru, jak Polska. Naturalny polski cydr jest dla gospodarki istotnym elementem programu rozwoju regionów. Cieszymy się, że dostrzegła to też kapituła konkursu „Teraz Polska”.
Cydr Lubelski został wprowadzony na rynek w 2013 r. i od tamtej pory podbija serca miłośników cydru. Jest wytwarzany na Lubelszczyźnie w 100% ze świeżo tłoczonego soku z polskich jabłek w procesie naturalnej fermentacji, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak i aromat. Dzięki swoim wariantom takim jak Cydr Lubelski Niefiltrowany czy Cydr Lubelski Niefiltrowany Antonówka oddaje unikalny charakter polskich jabłek. Ich aromatyczność, kwasowość oraz słodycz sprawiają, że naturalny polski cydr jest świeży i orzeźwiający, a jednocześnie ma intensywny jabłkowy smak. Prestiżowe wyróżnienie dla AMBRA udowadnia, że nawet w dużej skali wciąż można proponować konsumentom cydr naturalny i najwyższej jakości, który nie ustępuje cydrom sadowniczym.
- Najcenniejszy rynek spożywczy w Europie to rynek produktów regionalnych: drogich, cenionych, przynoszących zyski. Polski w tym rynku nie ma. Naturalna nieprzemysłowa produkcja to klucz i karta wstępu do tego rynku. Strategia Cydru Lubelskiego jest całkowicie skupiona na tym celu - komentuje Robert Ogór, Prezes AMBRA S.A., producenta Cydru Lubelskiego.
Marka Cydr Lubelski została też po raz kolejny doceniona za granicą. W tegorocznej edycji największego światowego konkursu cydrów Royal Bath & West International Cider Championships w Anglii Cydr Lubelski Lodowy zdobył srebrny medal, a Perry Lubelski - brązowy. W konkursie Royal Bath & West Show 2018 brązowy medal otrzymał również Cydr Lubelski Niefiltrowany Antonówka.
Brytyjskie medale i godło „Teraz Polska” - najbardziej rozpoznawalny symbol promujący polskie produkty - pokazują, że naturalny polski cydr może być najlepszy na świecie i ma ogromny eksportowy potencjał.

Mat. prasowe: Kuźnia PR

Przeczytaj również:

Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024

23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »

Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw

22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »

Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi

22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »
Partnerzy