Research at WUR: ASPERELLO® leads the field in biological control of Pythium in cucumber crops

18 maj 2020

The biological fungicide ASPERELLO® T34 Biocontrol® is an effective control for Pythium, as shown by new research performed by Dr Marta Streminska, from the Wageningen University & Research Greenhouse Horticulture & Flower Bulbs Business Unit. In this study, which compared the effectiveness of eight different biological products and treatments against Pythium in cucumber crops, ASPERELLO® came out on top.

The study is part of the Green Challenge project, which aims to reduce the use of chemical protection products and to develop new control measures for natural resistance. The focal point of this particular study was the control of underground diseases.

ASPERELLO® on top
In the first trial, carried out in May 2019, Pythium symptom development was slow for all treatments, including the controls. However, in the second trial - carried out in September 2019 in a replanted cucumber crop – there were clear differences between treatments. During the tests, Dr Streminska infected the mats with Pythium spores before applying eight different treatments. She included two controls, the negative control - where the mat was not infected with Pythium (the green bar in the graph below) and an untreated + Pythium control - where the mat was infected with Pythium but did not receive any treatment (the red bar).
After week 11, the researcher evaluated above and below ground symptoms for all the treatment samples. The graph below shows the percentage of cucumbers adversely affected by Pythium. For the ASPERELLO® T34 Biocontrol® treatment it was 0%, i.e. no cucumbers showed Pythium symptoms.

2020-05-18-biobest-rys.jpg

Good experience in practice

This test confirms the positive experiences of growers around the world. Growers in both the ornamentals and the vegetable sectors in the United States, Canada, France and Belgium obtain good results using ASPERELLO® to control the fungal diseases Fusarium and Pythium.

The good news is that since January 2020, the use of ASPERELLO® is now also permitted in the Netherlands in cut flowers, potted plants, tomato, sweet peppers, aubergine, cucumber, courgette, berries, leafy vegetables, Brassica, nursery crops, perennial crops, crop breeding and seed production. Up until the end of 2019, the use of this product was permitted in just a few of these crops.

Przeczytaj również:

Konsorcjum Fresh Produce wzywa rząd do umożliwienia oficjalnych inspekcji

7 maj 2024
„Staliśmy się pośmiewiskiem Europy”: Szef konsorcjum Fresh Produce krytykuje strategię graniczną Wielkiej Brytanii Nigel Jenney, dyrektor naczelny konsorcjum Fresh Produce Consortium (FPC), potępił rozwiązanie graniczne przyjęte przez rząd Wielkiej Brytanii po brexicie. „Rząd w zręczny sposób stworzył najbardziej nieefektywną i kosztowną granicę na świecie” – stwierdziła Jenney. „Ta jedyna w życiu szansa została zaprzepaszczona”. »

Ulepszenia monitorowania Echinothrips dzięki nowej pułapce Bug-Scan® Green

6 maj 2024
Zaprojektowane z myślą o optymalizacji monitorowania, nowe pułapki samoprzylepne Bug-Scan® Green okazały się siedmiokrotnie bardziej atrakcyjne dla Echinothrips niż żółte lub niebieskie pułapki samoprzylepne. „W przypadku wciornastków, które rzadko latają, atrakcyjne lepkie pułapki są kluczem do skutecznego rozpoznania – zasadniczej części skutecznego programu kontroli IPM” – mówi Yannah Cornelis, menedżer produktu ds. monitorowania i rozpoznania. »

Caprichos del Paladar potwierdza sukces Burgood podczas 37. edycji Gourmets Show

30 kwiecień 2024
Murcjańska firma Caprichos del Paladar po raz kolejny podbiła publiczność swoimi ekskluzywnymi produktami podczas 37. Salonu Smakoszy. Ta edycja oznaczała konsolidację Burgood, innowacyjnego burgera z karczochami, który po przejściu innych międzynarodowych wydarzeń spotkał się z doskonałym przyjęciem na najbardziej ekskluzywnych targach wysokiej jakości żywności i napojów w Europie. »
Partnerzy