CIBUS 2021: W pierwszym tygodniu września

3 luty 2021
Following the monitoring the evolution of the pandemic on international scale and the involvement of all stakeholders, italian and international buyers and agrifood companies, Fiere di Parma in agreement with Federalimentare – the Italian Food & Drink Industry Federation- is confirming the dates of Cibus  2021: the show is scheduled from Tuesday August 31st to Friday September 3rd. The evaluation of the vaccine campaign and air travel bubbles for overseas professionals have been taken into account for the final decision. 


The XX edition of Cibus, the International Food Exhibition, will be the restart of the italian food industry, the first showcase for the domestic food & beverage sector. On show, new products will haul the recovery of domestic consumption and international exports for all categories:  cured meats, cheese, pasta, tomato based products, oil, bakery, beverage, grocery, frozen local specialties and more… 


The re-opening of Cibus (the 2020 edition was cancelled as a result of the pandemic) corresponds with a revival in food exports: Istat – Italian National Institute for Statistics- elaborated by Federalimentare indicate a substantial stability in 2020 (+0,1% in the first 10 months of 2020), that should evolve into significant increase in the first half of 2021. This data gives a glimpse of a large inflow of international buyers, so much so that a huge budget has been allocated to promote their incoming (travel and accommodation). The dialogue with the overseas buyers has never stopped, even during the harshest months of the pandemic, thanks to the reinforcement of the B2B platform My Business Cibus, the Cibus Lab webinars, the participation of Cibus to Food Hotel China last November and to the next Gulf Food in Dubai (February 21 -2021).


Around 3000 italian companies will attend Cibus 2021 together with the food sector main players. The show will therefore be a not to be missed occasion to analyze the great changes accelerated by the pandemic, both for production and consumption. A program of dedicated conferences will be organized in the unique and coherent frame of “Cibus Forum” pointing out the continuity with the event presented in September 2020.

Przeczytaj również:

Macfrut - dzień trzeci

10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »

Macfrut drugiego dnia

9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »

Macfrut - 8 maja

8 maj 2024
Doświadczenia z uprawą w pomieszczeniach i zastosowania farmaceutyczne. Rolnictwo wertykalne: znaczenie współpracy multidyscyplinarnej, kluczowej w środowisku akademickim, krzyżuje innowacyjne praktyki agronomiczne z korzyścią dla zdrowia i jakości życia. Nie zapominając o potrzebie niemal ciągłych badań, jak zauważyła Andrea Primavera, prezes Fippo (Włoskiej Federacji Oficjalnych Producentów Roślin). To wokół tych koncepcji powstała konferencja »
Partnerzy