Ponad 40 debat i prelekcji poświęconych branży FMCG

29 marzec 2023

WorldFood Poland to jedno z największych wydarzeń branżowych na rynku spożywczym w Polsce. Targi odbywają się regularnie od 2014 roku i skupiają wystawców z różnych dziedzin przemysłu spożywczego, suplementów diety oraz sprzętu, technologii oraz rozwiązań dla branży.

W ramach tegorocznej edycji WorldFood Poland organizatorzy przygotowali bogaty, merytoryczny i kompleksowy
program merytoryczny, który skierowany jest do przedsiębiorców oraz wszystkich związanych są z branżą.

W ramach programu merytorycznego zaplanowano szereg ciekawych prelekcji oraz paneli dyskusyjnych.

Tematyka wystąpień będzie obejmować między innymi zagadnienia związane z prowadzeniem biznesu w trudnych czasach, skutecznym brandingiem i packagingiem, trendach na rynku żywności w Polsce i na świecie,perspektywami rozwoju rynku alternatywnych źródeł białka jak również o znaczeniu polskich marek i możliwościach ekspansjina nowe rynki oraz o nowych technologiach, które pozwolą na ograniczenie marnotrawstwa w łańcuchach dostaw.

Zamienniki produktów odzwierzęcych - debaty i wykłady o roślinnych zamiennikach, owadach oraz mięsie komórkowym

Oprócz specjalnego sektora w którym wystawi się aż 26 firm z roślinnymi zamiennikami mięsa i nabiału odbędzie się równieżdedykowany blok konferencji. Będziemy dyskutować na temat perspektyw rynku zamienników, mięsie komórkowym w kontekście rozwoju dla branży mięsnej, owadach jako alternatywnym źródle białka. W debatach i prelekcjach wezmą udział eksperci z tej branży między innymi: Proveg Polska, RoślinnieJemy, CMR,Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie, Labfarm czy Divaks z Litwy.

Merytorycznie o rynku suplementów diety i żywności funkcjonalnej

W ramach WorldFood Poland odbędą się również konferencje dedykowane branży suplementów diety i żywności funkcjonalnej w sektorze NutraFood. Już 18 kwietnia we współpracy z Krajową Radą Suplementów Diety i Odżywek zaprezentowany zostanie Panel Jakość i bezpieczeństwo suplementów diety w którym zostaną poruszone m.in. zagadnienia związane z  bezpieczeństwem i jakością w  łańcuchu produkcji i dystrybucji suplementów diety oraz bezpieczeństwem  innowacyjnych składników. Dodatkowodowiemy się więcej o reklamie środków spożywczych, w tym suplementów diety w Internecie, np. w mediach społecznościowych, czyli jak skonstruować przekaz, żeby nie narażać się na sankcje, jak komunikować o bezpieczeństwie produktów.Zaś 19 kwietnia wraz z PK Components zorganizowana zostanie kolejna edycja Konferencji Spring Agenda, podczas której poruszone zostaną zagadnienia regulacji prawnych dotyczących branży suplementów diety, oznaczeń oraz oświadczeń  środowiskowych i zdrowotnych ale również kwestie dotyczące zespołów, wypalenia zawodowego oraz dobrostanu w miejscu pracy.

Jak ograniczyć marnotrawstwo żywności? Cykl prelekcji o logistyce i łańcuchu dostaw.

W ramach sektora ColdChain Poland, który jest częścią WorldFood Poland odbędą się też prelekcje dotyczące logistyki zrównoważonego łańcucha chłodniczego, nowych technologii w logistyce, które mogą przyczynić się do ograniczenia marnotrawstwa oraz usprawnienia procesu zarządzania placem i jego oddziaływaniu na wydajność firmy, środowisko oraz dobre samopoczucie pracowników i kierowców.

Dołącz do specjalistów z całego świata

Wśród zaproszonych prelegentów znajdą się doświadczeni specjaliści z Polski oraz zagranicy, którzy podzielą się swoją wiedzą oraz doświadczeniem z uczestnikami konferencji. Program merytoryczny WorldFood Poland to doskonała okazja do zdobycia nowych umiejętności, zwiększenia swojej wiedzy oraz poznania najnowszych trendów w branży spożywczej, suplementów diety i żywności funkcjonalnej oraz logistyki i chłodniczego łańcucha dostaw.

Szczegółowy program merytoryczny:http://bit.ly/3lLqMQL

Udział we wszystkich konferencjach jest bezpłatny dla zarejestrowanych uczestników targów WorldFood Poland. Formularz rejestracyjny: http://bit.ly/3ZvvKPu

www.worldfood.pl

Przeczytaj również:

Ochrona przed mrozem: o 2 stopnie więcej dzięki ekranom Arrigoni

15 kwiecień 2024
W związku z problemami wynikającymi ze zmiany klimatu, szkody spowodowane późnymi przymrozkami stanowią coraz większe zagrożenie, a zdarzenia tego rodzaju mogą od samego początku zagrozić uprawom i wynikom całego roku rolniczego. Arrigoni oferuje zróżnicowaną gamę innowacyjnych produktów łagodzących niskie temperatury, mogących zapobiegać lub ograniczać występowanie szkód spowodowanych przez mróz. »

Co wydarzyło się w branży spożywczej w ciągu ostatniego miesiąca?

14 kwiecień 2024
Innowacja ma kluczowe znaczenie w SIAL Paris – i nigdzie nie jest to bardziej widoczne niż w SIAL Start-up Village, która jest prowadzona we współpracy z Sesamers. Obecna w 24 krajach Sesamers to globalna sieć wydarzeń technologicznych zapoczątkowana przez specjalistów w 2015 roku. „Dzięki 10-letniemu doświadczeniu pomagamy innowacyjnym firmom zabłysnąć na scenie, budować lepsze wydarzenia i skalować strategię wpływu” – mówi sieć znana również jako Start-up Sesame. »

W kwietniu Ucima kontynuuje swoją działalność targową

12 kwiecień 2024
Ponad 50 włoskich firm wybiera się na Circle Pack Chile, Djazagro i Korea Pack. Po udanym udziale w targach Propak Vietnam na początku tego miesiąca, Ucima przygotowuje się do kontynuowania międzynarodowej działalności wystawienniczej poprzez obecność na trzech kolejnych targach branżowych, potwierdzając swoje zaangażowanie w promowanie włoskiego przemysłu opakowaniowego na poziomie globalnym. »
Partnerzy