WorldFood Poland 2024: innowacje i perspektywy biznesowe

1 grudzień 2023

10. odsłona Targów WorldFood Poland 2024: innowacje i perspektywy biznesowe dla branży spożywczej

Z okazji jubileuszowej, dziesiątej edycji Targów WorldFood Poland, zapraszamy do udziału w najbardziej międzynarodowym wydarzeniu dla branży spożywczej organizowanym w Polsce.
Najbliższa odsłona targów, planowana na dni 16-18 kwietnia 2024 roku, odbędzie się w jak co roku, w przestrzeni EXPO XXI Warszawa. Jest to nieodzowne wydarzenie dla profesjonalistów z branży spożywczej, handlu i dystrybucji w Polsce. To idealne miejsce i przestrzeń na biznesowy rozwój, poszerzenie sieci kontaktów oraz wiedzy branżowej.

Z okazji dziesięciolecia targów, organizatorzy przygotowali różnorodne wydarzenia towarzyszące, które mają na celu jeszcze bardziej podnieść rangę tego wydarzenia. Jubileuszowa edycja będzie miejscem, gdzie branża spożywcza spotka się, aby nawiązać nowe relacje biznesowe, wymienić kontakty i wziąć udział w degustacjach specjałów kuchni z różnych zakątków świata oraz innych wydarzeniach specjalnych. Więcej szczegółów dotyczących bogatego programu tej edycji wkrótce.

Zachęcamy do aktywnego uczestnictwa w tej wyjątkowej edycji, która będzie inspirującym doświadczeniem dla wszystkich profesjonalistów związanych z sektorem spożywczym. Oprócz bogatej oferty artykułów spożywczych i napojów pochodzących z różnych zakątków globu, prezentacji nowości i innowacji, planowane są konferencje z udziałem czołowych postaci rynku, prezentacje kulinarnych umiejętności oraz "Konkurs o Złoty Medal" rozszerzony o nowe kategorie. Ponadto, istotnym punktem w programie będzie ekspozycja Pawilonów Narodowych oraz Pawilonów Regionalnych, stanowiących fascynującą podróż po kulinarnych specjałach i tradycjach kulinarnej sztuki Polski oraz różnych regionów świata, takich jak Korea, Turcja, Indie, Tajlandia, Sri Lanka, Tunezja, Włochy i Hiszpania.

W targach biorą udział profesjonaliści związani z branżą spożywczą, w tym producenci, przetwórcy, dystrybutorzy, detaliści, dostawcy technologii i surowców, inwestorzy, przedstawiciele mediów, sektora HoReCa oraz eksperci i specjaliści. Niezależnie od tego, czy jesteś zainteresowany rozwojem swojego biznesu na rynku krajowym czy chciałbyś rozpocząć lub rozwinąć eksport o nowe kierunki, to wydarzenie jest dla Ciebie. Organizatorzy zapraszają kupców nie tylko z Polski, ale i z wybranych kierunków zagranicznych, umożliwiając nawiązanie międzynarodowych relacji tu na miejscu, w Warszawie.

WorldFood Poland to wydarzenie obowiązkowe na liście priorytetowych wydarzeń branżowych dla każdego przedsiębiorcy związanego z sektorem spożywczym. Zachęcamy do zapisania daty 16-18 kwietnia 2024 roku w kalendarzu i przygotowania się na to niepowtarzalne doświadczenia.

Rezerwacja stoisk trwa, dlatego sugerujemy jak najszybsze skorzystanie z tej okazji, aby wyróżnić się wśród innych uczestników i w pełni wykorzystać potencjał biznesowy, jaki niesie ze sobą udział w targach.

Partnerem Tytularnym wydarzenia jest KSM-66 Ashwagandha, lider na światowym rynku produktów zawierających w składzie korzeń ashwagandhy.

Szczegółowe informacje dostępne na stronie www.worldfood.pl.

Przeczytaj również:

LibyaFood Expo 2026 – Brama do dynamicznie rozwijającego się rynku Afryki Północnej

31 październik 2025
Siódma edycja LibyaFood Expo, największych i najważniejszych targów branży spożywczej w Libii, odbędzie się w dniach 29 marca – 1 kwietnia 2026 roku na terenie Tripoli International Fair Ground. To kluczowe wydarzenie stanowi wyjątkową platformę dla krajowych i międzynarodowych producentów żywności, umożliwiając im prezentację oferty, nawiązywanie kontaktów biznesowych i ekspansję na jeden z najbardziej perspektywicznych rynków Afryki Północnej. »

Polscy rolnicy docenieni przez PepsiCo w ramach Global Farmer Awards

31 październik 2025
Firma PepsiCo po raz pierwszy nagrodziła rolników z całego świata w ramach Global Farmer Awards – inicjatywy promującej zrównoważone i innowacyjne praktyki rolnicze. Uroczystość wręczenia nagród odbyła się 15 października w Purchase w stanie Nowy Jork. Wśród blisko 60 laureatów z 19 krajów znaleźli się także przedstawiciele z Polski – firma Jagrol, prowadząca nowoczesne uprawy ziemniaków w województwie wielkopolskim. »

FRIZO – naturalna wydajność i polska innowacja w chłodnictwie i ciepłownictwie przyszłości

30 październik 2025
Nowoczesne chillery amoniakalne FRIZO łączą ekologię, efektywność i bezpieczeństwo. Dzięki zastosowaniu naturalnego czynnika chłodniczego – amoniaku (NH₃) – oraz innowacyjnych rozwiązań, takich jak trójsekcyjny separator oleju czy automatyczny układ powrotu oleju, urządzenia te zapewniają stabilną i ekonomiczną pracę przez długie lata. Kompaktowa konstrukcja, wysoki współczynnik efektywności (COP) oraz niskie koszty eksploatacji czynią chillery FRIZO idealnym rozwiązaniem dla nowoczesnych zakładów »
Partnerzy