Freskon news

19 maj 2017
 
  Freskon 2017 more “mature” than ever  
     
  This year’s Freskon, to be held from 27 to 29 April at Thessaloniki International Exhibition Centre, is a pole of attraction for the dynamically growing sector of fresh fruit and vegetables. Freskon, the International Trade Show for Fruit & Vegetables, being held for the 3rd time, is already the centre of the sector, serving as a meeting point for producers, international retailing groups, as well as domestic and international transporters of fresh fruit and vegetables.  
 
 
  In this context, the ‘hosted buyers’ programme has been significantly expanded, with guests from South-Eastern and Central Europe, the Balkans, the Scandinavian countries, the United Arab Emirates and China. In total, it is estimated that Freskon exhibitors will meet with hosted buyers from 35 countries. The dynamism of this year’s event proves that in terms of both quality and quantity, participants will exceed those of Freskon 2016.  
     
     
  One of the most noteworthy side events of Freskon 2017 will be the International Kiwi Congress, to be held on 27 April. Projections concerning global production and consumption in the coming years, new technologies in kiwi cultivation, new cultivars and consumption trends, plant protection and nutrition topics, ways to combat diseases, as well as marketing and new markets will be just a few of the topics to be discussed at the International Kiwi Congress, which will feature acclaimed speakers.  
 
     
  Freskon 2017 will also feature ‘FreshCon Market’, held in cooperation with ‘Froutonea’ magazine and aiming at bringing large supermarket chains into direct contact with professionals of the agricultural sector, creating ideal conditions for direct agreements. The largest supermarket chains of the Balkans (Bulgaria, Ukraine, FYROM, Romania, Serbia and Greece) will be present at ‘FreshCon Market’. The perennial goal of TIF-Helexpo is for Freskon to become the top commercial event for the fresh fruit and vegetable sector in the broader region of South-Eastern Europe and the Eastern Mediterranean.  
 
ORGANIZED BY
more
 

1
 
 
1

IF YOU NO LONGER WISH TO RECEIVE THIS NEWSLETTER, YOU CAN EASILY REMOVE YOURSELF FROM OUR RECIPIENT LIST BY CLICKING HERE
 
 

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy