WorldFood Warsaw już w kwietniu

2 kwiecień 2016
Serdecznie zapraszamy na III edycję jednego z najważniejszych w Polsce wydarzeń dla branży spożywczej. Do udziału w wydarzeniu zapraszamy m.in. przedstawicieli sektora handlu i dystrybucji oraz branżę HoReCa.

Nowości w kategoriach:
• mleka i przetworów mlecznych
• mięsa i wyrobów mięsnych
• słodyczy i przekąsek
• napojów
• owoców i warzyw
• alkoholi
a także
• sprzętu i maszyn przetwarzających
• dodatków do żywności

Aranżowanie spotkania B2B
• program VIP Buyers Club dla kupców z sektora handlu i HoReCa

Bogaty program poruszający najbardziej aktualne problemy branży, m.in.:
• Perspektywy i bariery rozwoju eksportu produktów rolno-spożywczych.
• Wpływ aktualnych zmian w handlu na funkcjonowanie łańcucha żywnościowego. Kto na tym zyska, kto straci?
• Nowe trendy i perspektywy rynku żywności ekologicznej w Polsce oraz poziom konkurencyjności tego rynku.

Nowość! Strefa EcoFood
• produkty certyfikowane, naturalne, niskoprzetworzone i tradycyjne w jednym miejscu 

Przeczytaj również:

Konsorcjum Fresh Produce wzywa rząd do umożliwienia oficjalnych inspekcji

7 maj 2024
„Staliśmy się pośmiewiskiem Europy”: Szef konsorcjum Fresh Produce krytykuje strategię graniczną Wielkiej Brytanii Nigel Jenney, dyrektor naczelny konsorcjum Fresh Produce Consortium (FPC), potępił rozwiązanie graniczne przyjęte przez rząd Wielkiej Brytanii po brexicie. „Rząd w zręczny sposób stworzył najbardziej nieefektywną i kosztowną granicę na świecie” – stwierdziła Jenney. „Ta jedyna w życiu szansa została zaprzepaszczona”. »

Ulepszenia monitorowania Echinothrips dzięki nowej pułapce Bug-Scan® Green

6 maj 2024
Zaprojektowane z myślą o optymalizacji monitorowania, nowe pułapki samoprzylepne Bug-Scan® Green okazały się siedmiokrotnie bardziej atrakcyjne dla Echinothrips niż żółte lub niebieskie pułapki samoprzylepne. „W przypadku wciornastków, które rzadko latają, atrakcyjne lepkie pułapki są kluczem do skutecznego rozpoznania – zasadniczej części skutecznego programu kontroli IPM” – mówi Yannah Cornelis, menedżer produktu ds. monitorowania i rozpoznania. »

Caprichos del Paladar potwierdza sukces Burgood podczas 37. edycji Gourmets Show

30 kwiecień 2024
Murcjańska firma Caprichos del Paladar po raz kolejny podbiła publiczność swoimi ekskluzywnymi produktami podczas 37. Salonu Smakoszy. Ta edycja oznaczała konsolidację Burgood, innowacyjnego burgera z karczochami, który po przejściu innych międzynarodowych wydarzeń spotkał się z doskonałym przyjęciem na najbardziej ekskluzywnych targach wysokiej jakości żywności i napojów w Europie. »
Partnerzy