Ruszyła już rejestracja on-line na targi WorldFood Warsaw

12 luty 2016

III edycja targów WorldFood Warsaw odbędzie się w dniach 19-21 kwietnia w Warszawskim Centrum EXPO XXI. Na zwiedzających czeka wiele atrakcji – branżowe panele tematyczne i konferencje, rozmowy handlowe, degustacje żywności.
Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw to ważne wydarzenie biznesowe, które skupia polski i zagraniczny sektor spożywczy. W wystawie biorą udział producenci, importerzy, eksporterzy i dystrybutorzy żywności, napojów oraz dodatków do żywności, przedstawiciele administracji rządowej, organizacje branżowe. Targi WorldFood Warsaw to najważniejsze targi w Warszawie poświęcone sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Dodatkowo na targach zostały wyodrębnione sektory tematyczne: Wine&Spirits, Ingredients Warsaw, FoodTech Warsaw oraz nowość – EcoFood Warsaw.
Warszawa światową stolicą żywności
W III edycji targów udział wezmą polskie firmy, ale również reprezentanci takich krajów jak: Ukraina, Belgia, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Włochy, Macedonia, Tajlandia i Sri Lanka. Zagraniczni goście będą mogli również poznać bogactwo polskiej kuchni i nowoczesność sektora spożywczego, dzięki specjalnie zorganizowanym prezentacjom i degustacjom produktów tradycyjnych i lokalnych, charakterystycznych dla naszej rodzimej kuchni.
Ważną częścią WorldFood Warsaw są rozmowy B2B wystawców z przedstawicielami sieci handlowych, przygotowywane indywidualnie pod potrzeby każdego z uczestników. Po raz pierwszy do udziału w rozmowach handlowych zostali zaproszeni również przedstawiciele sektora HoReCa.

Trzy targowe dni będą obfitować w ciekawe konferencje, panele tematyczne i dyskusje. Pierwszego dnia w programie przewidziano tematykę związaną z eksportem polskiej żywności – perspektywicznymi sektorami i rynkami zagranicznymi oraz barierami w handlu. Drugi dzień targowy poświęcony będzie nowoczesnemu handlowi, a także licznym zmianom i nowym regulacjom, które ten sektor dotknęły. Z kolei ostatni już dzień targowy zaprezentuje trendy w produkcji oraz sprzedaży żywności ekologicznej.
Bezpłatnie udział w targach mogą wziąć:
• kupcy, przedstawiciele oraz kadra zarządzającą sieci spożywczych,
• przedstawiciele sieci sklepów detalicznych,
• właściciele sklepów i hurtowni spożywczych oraz alkoholowych,
• dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy żywności i napojów,
• dystrybutorzy, importerzy, eksporterzy półproduktów i dodatków do żywności,
• producenci żywności i napojów oraz dodatków do żywności,
• kierownictwo punktów HoReCa,
• właściciele piekarni i cukierni,
• szefowie kuchni i kucharze, stowarzyszenia i władze lokalne.
Osoby które zarejestrują się on-line jeszcze przed targami otrzymają bezpłatnie katalog targowy.


Rejestracja on-line: www.worldfood.pl/Rejestracja-on-line
Akredytacje prasowe: http://www.worldfood.pl/Media/Media-accreditation.aspx

Przeczytaj również:

Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024

23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »

Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw

22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »

Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi

22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »
Partnerzy