Nowości w programie Targów WorldHotel

25 czerwiec 2016
Trwają prace nad programem 9. Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 12-14 października w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Nowością będą dwa konkursy, tj. Kulinarne Mistrzostwa Polski Roberta Sowy i Best Pastry Chef 2016 Tomasza Dekera. Warto już dziś wpisać do kalendarza datę Targów WorldHotel.

Na targi przybywają przedstawiciele sektora hotelarskiego, którzy chcą być na bieżąco z nowościami produktowymi, technologicznymi i usługowymi. To biznesowe wydarzenie skierowane jest do właścicieli i zarządzających hotelami, pensjonatami, ośrodkami wypoczynkowymi i konferencyjnymi, inwestorów, restauratorów, a także projektantów i dekoratorów wnętrz. Wystawcy zaprezentują kompleksową ofertę dla obiektów noclegowych - od wyposażenia pokoi, kuchni i sal restauracyjnych przez elementy dekoracyjne po rozwiązania informatyczne. Targi to także okazja by skorzystać ze szkoleń ze sprzedaży, marketingu czy zarządzania.

Gastronomia wizytówką hotelu
Profesjonalna obsługa oraz wygodnie urządzony pokój to tylko część sukcesu obiektu noclegowego. Doświadczeni managerowie wiedzą jak ważną rolę w usłudze hotelarskiej, w tym także wizerunkową, odgrywa restauracja i serwowane w niej doskonałej jakości potrawy i desery. Stąd pojawił się pomysł, aby w tym roku targom towarzyszyły pokazy kulinarne.

Robert Sowa będzie gospodarzem Kulinarnych Mistrzostw Polski, natomiast Tomasz Deker poprowadzi konkurs Best Pastry Chef 2016. Jak mówi Grzegorz Sendor, koordynator Targów WorldHotel, będą one stanowiły ważne dopełnienie oferty dla hoteli. – Co roku staramy się pokazać nowości i trendy w hotelarstwie. W poprzednich latach prezentowaliśmy wzorcową kawiarnię, odbywały się warsztaty kawowe czy pokazy barmańskie. W tym roku zaprezentujemy zmagania kucharzy i cukierników. Liczymy, że dla hotelarzy będzie to inspiracja, a także porcja wiedzy jak przyciągnąć gości wyśmienitą kuchnią. Warto pamiętać, że wysokiej jakości usługi gastronomiczne znacząco zwiększają dochody obiektu – wyjaśnia. 

Jesienny Outlet HoReCa
Już po raz drugi równolegle do targów zostanie zorganizowany Jesienny Outlet HoReCa. W zeszłym roku cieszył się on dużym zainteresowaniem klientów, tak więc ponownie firmy z sektora gastronomiczno-hotelarskiego znajdą tam wysokiej jakości nowy i używany sprzęt w atrakcyjnych cenach. Już teraz warto zaplanować wizytę, by uzupełnić bądź wymienić wyposażenie i akcesoria.

Na podst. mat. prasowych MT Targi Polska

Przeczytaj również:

Innowacje na Konferencji Maszynowej podczas TSW 2025

24 październik 2024
Podczas nadchodzących Targów Sadownictwa i Warzywnictwa (TSW 2025) w Kielcach, serdecznie zapraszamy do udziału w Konferencji Maszynowej, która odbędzie się 23 stycznia 2025. To wydarzenie, które zgromadzi ekspertów i entuzjastów nowoczesnych technologii ogrodniczych – idealne miejsce, by podzielić się swoją wiedzą, nawiązać kontakty i poznać najnowsze trendy w Ogrodnictwie 4.0 i 5.0. »

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo na temat chilijskiej wiśni

23 październik 2024
Chilijski łańcuch dostaw wiśni jest tematem nowego odcinka Macfrut Academy, innowacyjnej platformy promowanej przez Macfrut. Spotkanie w czwartek, 24 października, o godz. 17:00 (czasu włoskiego) na lekcję wideo poświęconą jednemu z wiodących na świecie sektorów produkcji wiśni. Bardziej szczegółowo odcinek koncentruje się na procesie po zbiorach, ze szczególnym uwzględnieniem technologii, które umożliwiają eksport 90% tego owocu na całym świecie. »

PPWR, niepraktyczne i szkodliwe rozporządzenie dla całego łańcucha dostaw

21 październik 2024
Europejskie rozporządzenie w sprawie opakowań i odpadów opakowaniowych (PPWR), przyjęte przez Parlament Europejski 24 kwietnia, znacząco wpływa na łańcuch dostaw świeżych owoców i warzyw, szczególnie tam, gdzie zakazuje stosowania opakowań plastikowych. Europejskie świeże owoce i warzywa są już sprzedawane luzem w 50% przypadków, a opakowania plastikowe stosowane w tym sektorze stanowią zaledwie 1,5% wszystkich opakowań żywności. »
Partnerzy