Konkurs Barmański 2016

28 sierpień 2016
LUBUSKI VODKA - wódka czysta rekomendowana przez Stowarzyszenie Polskich Barmanów, organizuje ogólnopolski konkurs barmański LUBUSKI CUP 2016. 13 września 2016 roku w Klubie Stars Hotelu Copernicus w Toruniu czołówka polskich barmanów zademonstruje swoje umiejętności, walcząc o zwycięski tytuł.

W konkursie spotka się 30 barmanów i barmanki z całego kraju, którzy zmierzą się w dwóch etapach konkursu. W pierwszej z nich – Fancy Drink zaprezentują autorskie przepisy na drinka z Lubuski Vodka oceniane przez Jury wg standardów IBA, w drugiej zaś zaprezentują oryginalną, własną recepturę na drinka z Mionetto Prosecco.
Prestiżowe nagrody dla zwycięzców Lubuski Cup 2016 - nagroda główna - wyjazd na Mistrzostwa Świata do TOKIO.

2016-08-28-lubuski-cup1.jpg

Szczegóły już wkrótce na: facebook.com/Lubuskibrand, www.lubuskibrand.pl oraz na stronie Stowarzyszenia Polskich Barmanów.

Przeczytaj również:

Sukces jubileuszowej 10 edycji Targów RetailShow

3 grudzień 2019
Zakończyło się największe wydarzenie targowe branży handlowej. Przez dwa dni targi RetailShow były miejscem, gdzie ponad 200 wystawców prezentowało najnowsze rozwiązania dla sieci handlowych i sklepów. Odwiedzający wzięli udział w szeregu prelekcji i warsztatów, które inspirowały do działania, poszerzały wiedzę i dostarczały odpowiedzi na nurtujące branżę pytania. »

Protection of organic crops

3 grudzień 2019
Arrigoni, the group specializing in the production protective screens for agriculture, is confirmed as an excellent ally for organic farming. The excellent results obtained following a test in the field for the control of flea beetles bear this out. Both SCIROCCO MD WHITE (windbreak and medium shading net, in flat weave HDPE monofilament) and BIOMAGLIA (light polyamide net, anti-insects and anti-frost) were tested, positioned on the crop immediately after sowing and kept until the harvest. »

ESSA Renews its Commitment to Engage with Authorities and Continue to Providing Quality Products

2 grudzień 2019
Sprouted seeds constitute a wide variety of ready-to-eat food categories which are appreciated by consumers all over Europe. Following the EHEC crisis in 2011, the European Institutions and national competent authorities have been concerned about the microbiological risk of freshly consumed sprouts. Therefore, a number of sprout growers united and created ESSA in 2012 to establish a network »
Partnerzy