Liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci
13 grudzień 2017
Organizatorzy targów WORLDFOOD WARSAW zapraszają Spółdzielnie Mleczarskie i firmy z sektora mleczarskiego do udziału w V Edycji 10-12 kwietnia 2018.
Po raz piąty, w stolicy odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane całej branży spożywczej. Chcemy wspólnie z branżą mleczarską stworzyć specjalną strefę produktów mleczarskich, które podbijają rynek krajowy i rynki zagraniczne.
Patronat nad tą edycją objął Prezes Krajowego Zrzeszenia Spółdzielni Mleczarskich, Waldemar Broś. Sektor Mleczarski jest jednym z najprężniej rozwijających się w Polsce. Wartość produkcji kształtuje się od wielu lat na wysokim poziomie, a wartość eksportu rośnie z roku na rok. Bieżące trendy i poszukiwania nowości wśród konsumentów powodują dynamiczny wzrost ilości receptur i pomysłów produktowych. Analitycy i znawcy branży wskazują na kierunki rozwoju branży mleczarskiej, które zmieniają asortyment i uatrakcyjniają ofertę produktową - zmniejszenie dodatku cukru, produkty wysokobiałkowe, trend clean label, short label, crossing, alternatywy dla nabiału, nowe smaki, to wszystko poszukiwania nowego konsumenta, świadomego, aktywnego fizycznie, dbającego o wygląd swojego ciała, otwartego na wegetarianizm i weganizm.
„Zapraszamy producentów, właścicieli mleczarni i zakładów mleczarskich do zaprezentowania swojej oferty, bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenia na rynek i promocji nowych produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na temat produktów firmy, oceny najnowszych trendów oraz jeszcze szerszego zaistnienia na arenie międzynarodowej. WorldFood Warsaw oferuje także darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem targów’ - zachęca do udziału Agnieszka Szpaderska, Dyrektor Targów.
W ramach targów Organizatorzy planują liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Udział wezmą znani eksperci rynku, przedsiębiorcy, ludzie nauki i biznesu, kadra zarządzająca, ekonomiści ale przede wszystkim Ci, dla których branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki. Ubiegłoroczny panel o kondycji branży mleczarskiej oraz jej przyszłości został zorganizowany przez Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka a gorąca dyskusja o wyzwaniach, nowych regulacjach i zmianach jakie stoją przed branżą w UE przez Eucolait, the European Association of Diary Trade, największą organizację zajmującą się handlem produktami mleczarskimi z siedzibą w Brukseli, która jest platformą umożliwiającą spotkania pomiędzy firmami mleczarskimi z Europy i ze świata.
Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej ale także relacje z części merytorycznych
i wydarzeń towarzyszących.
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców o Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Jednym z produktów nagrodzonych Złotym Medalem ubiegłorocznej edycji został produkt: twaróg Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej wyprodukowany przez Kujawską Spółdzielnię Mleczarską.
Zapraszamy na Targi WorldFood Warsaw w dniach 10-12 kwietnia 2018!
Więcej informacji:
www.worldfood.plAby zostać wystawcą, zgłoś swój udział:
info@worldfood.pl
Przeczytaj również: