Liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci

13 grudzień 2017
Organizatorzy targów WORLDFOOD WARSAW zapraszają Spółdzielnie Mleczarskie i firmy z sektora mleczarskiego do udziału w V Edycji 10-12 kwietnia 2018. 
Po raz piąty, w stolicy odbędą się targi WorldFood Warsaw, najbardziej dynamicznie rozwijające się wydarzenie biznesowe dedykowane całej branży spożywczej. Chcemy wspólnie z branżą mleczarską stworzyć specjalną strefę produktów mleczarskich, które podbijają rynek krajowy i rynki zagraniczne. 

2017-12-13-wf1.jpg

Patronat nad tą edycją objął Prezes Krajowego Zrzeszenia Spółdzielni Mleczarskich, Waldemar Broś. Sektor Mleczarski jest jednym z najprężniej rozwijających się w Polsce. Wartość produkcji kształtuje się od wielu lat na wysokim poziomie, a wartość eksportu rośnie z roku na rok. Bieżące trendy i poszukiwania nowości wśród konsumentów powodują dynamiczny wzrost ilości receptur i pomysłów produktowych. Analitycy i znawcy branży wskazują na kierunki rozwoju branży mleczarskiej, które zmieniają asortyment i uatrakcyjniają ofertę produktową - zmniejszenie dodatku cukru, produkty wysokobiałkowe, trend clean label, short label, crossing, alternatywy dla nabiału, nowe smaki, to wszystko poszukiwania nowego konsumenta, świadomego, aktywnego fizycznie, dbającego o wygląd swojego ciała, otwartego na wegetarianizm i weganizm.

„Zapraszamy producentów, właścicieli mleczarni i zakładów mleczarskich do zaprezentowania swojej oferty,  bezpośrednich rozmów z obecnymi i potencjalnymi kontrahentami, wprowadzenia na rynek i promocji nowych produktów i usług, pozyskanie opinii od odbiorców na temat produktów firmy, oceny najnowszych trendów oraz jeszcze szerszego zaistnienia na arenie międzynarodowej. WorldFood Warsaw oferuje także darmową usługę matchmakeing’u, umożliwiając Wystawcom i Zwiedzającym zaaranżowanie spotkań przed rozpoczęciem targów’ - zachęca do udziału  Agnieszka Szpaderska, Dyrektor Targów.

W ramach targów Organizatorzy planują liczne debaty, spotkania B2B, pokazy kulinarne, spotkania z przedstawicielami sieci oraz liczne atrakcje i konkursy dla zwiedzających. Udział wezmą znani eksperci rynku, przedsiębiorcy, ludzie nauki i biznesu, kadra zarządzająca, ekonomiści ale przede wszystkim Ci,  dla których  branża spożywcza jest ważnym sektorem i kołem napędowym polskiej gospodarki. Ubiegłoroczny panel o kondycji branży mleczarskiej oraz jej przyszłości został zorganizowany przez Polską Federację Hodowców Bydła i Producentów Mleka a  gorąca dyskusja o  wyzwaniach, nowych regulacjach i zmianach jakie stoją przed branżą w UE przez Eucolait, the European Association of Diary Trade, największą organizację zajmującą się handlem produktami mleczarskimi z siedzibą w Brukseli, która jest platformą umożliwiającą spotkania pomiędzy firmami mleczarskimi z Europy i ze świata.   
 Liczne patronaty mediów ogólnopolskich i branżowych umożliwiają szeroką promocję oraz dają szansę na prezentację firm, stoisk i możliwości polskiej branży spożywczej ale także relacje z części merytorycznych
i wydarzeń towarzyszących.
Patronat merytoryczny nad Konkursem dla Wystawców o Złoty Medal WorldFood Warsaw, objęło Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni. Jednym z produktów nagrodzonych Złotym Medalem ubiegłorocznej edycji został produkt: twaróg Klinek z Kujaw i Ziemi Dobrzyńskiej wyprodukowany przez Kujawską Spółdzielnię Mleczarską.
Zapraszamy na Targi WorldFood Warsaw w dniach 10-12 kwietnia 2018!

Więcej informacji: www.worldfood.pl
Aby zostać wystawcą, zgłoś swój udział: info@worldfood.pl

Przeczytaj również:

POLECO 2024 – biznesowe wydarzenie dla zrównoważonego rozwoju i ochrony środowiska

6 listopad 2024
Targi POLECO 2024 potwierdziły swój status kluczowego wydarzenia biznesowego w branży ochrony środowiska i gospodarki komunalnej, przyciągając ponad 5000 uczestników gotowych nawiązać wartościowe kontakty handlowe oraz wymienić się wiedzą o najnowszych trendach i technologiach w tej dynamicznie rozwijającej się branży. Wystawcy z 10 krajów zaprezentowali innowacyjne rozwiązania – od zaawansowanych maszyn do segregacji i recyklingu »

Wyniki testów inwentaryzacji RFID

5 listopad 2024
Przeprowadzone testy na terenie zakładu wyrobów spożywczych potwierdziły, że technologia RFID sprawdzi się w optymalizacji procesu inwentaryzacji i zarządzania środkami trwałymi we wszystkich wskazanych lokalizacjach. Szacunki wskazują, iż przy liczbie 10 tys. środków trwałych do zinwentaryzowania metodą tradycyjną potrzeba 30 pełnych dni, a za pomocą RFID 2 dni, natomiast samo tworzenie raportu zajmie 5 min przy 5 dniach metodą ręczną. »

Wyniki testów inwentaryzacji RFID na przykładzie producenta spożywczego

5 listopad 2024
Wiodący producent wyrobów spożywczych powierzył firmie ISS RFID przeprowadzenie testów systemu RFID w obszarze produkcyjnym, magazynowym i biurowym. Ich celem było zbadanie środowiska dla funkcjonowania technologii RFID i sprawdzenie możliwości optymalizacji obszaru inwentaryzacji i zarządzania środkami trwałymi. Testy, których wyniki przedstawiono w 3. kwartale br., potwierdziły zasadność wdrożenia technologii radiowej. »
Partnerzy