EMSUR continues to be recognized for its high-quality level

5 maj 2020

EMSUR Madrid renewed its BRC Packaging certification last month, in its new version V6 for Food Safety, with very positive results highlighting the company’s total commitment to manufacturing safe products that meet the most stringent quality requirements and ensure the lowest environmental impact.

Additionally, EMSUR Mexico has obtained the renewal of its ISO 14001:2015 environmental management certificate, in recognition of its production efficiency and sustainable performance. The Group's plant located in the city of Querétaro successfully passed the audit carried out last month, this way meeting the targets of the company's Global Quality Plan.

The international ISO 14001:2015 standard assesses environmental management in different organisations to encourage improvements in performance in this area, incorporating environmental criteria to help achieve strategic objectives.

The award of these prestigious certifications reaffirms EMSUR's commitment to sustainability and to the protection of the environment as well as encouraging a culture of quality and safety excellence, highlighting good practices for efficient consumption of natural resources, responsible waste management, reduction of the carbon footprint and ensuring food safety.
In addition, via its ONE SAFETY programme, EMSUR promotes a healthy and safe work environment, and these indicators have also been evaluated in the audits performed.

In relation to these certifications the company has also been awarded the EcoVadis  certificate, acknowledging its compliance to its Corporate Social Responsibility policy, underlining EMSUR's dedication to achieving a sustainable future. 
Likewise it is important to note that COEXPAN, Emsur's sister company has been awarded  BRC Packaging certification at its Beaucouzé, Chantrans and Madrid plants.

Both companies share a firm commitment to sustainability, to promoting food preservation and to offering products that optimise the use of natural resources and reduce their environmental impact. The common sustainability strategy focuses on the same vision of eco-design and circularity of their packaging through increasingly sustainable and safe solutions.

Przeczytaj również:

Pole testowe o powierzchni około 3000 m2 na targach Macfrut 2024

23 kwiecień 2024
Innowacje branży zostaną zaprezentowane na powierzchni około 3000 metrów kwadratowych, podzielonej na dwie hale: jedną przeznaczoną do uprawy owoców (Hala C1 - Agri Field Solution) i drugą do produkcji bezglebowej techniki, ogrodnictwo komercyjne i przemysłowe oraz mechanizacja (hala A1 – Machinery Solutions). Oba te obszary pozwalają odwiedzającym przekonać się na własne oczy, co mogą zastosować w praktyce we własnym gospodarstwie. »

Pierwsza edycja Fruit Attraction w Brazylii odzwierciedla potencjał brazylijskiego sektora owoców i warzyw

22 kwiecień 2024
Fruit Attraction, jedne z wiodących na świecie międzynarodowych targów branży owocowo-warzywnej, zakończyły swoją pierwszą edycję w Brazylii, na terenie São Paulo Expo. Trzydniowe wydarzenie zgromadziło cały łańcuch produkcyjny sektora, z obecnością 45 krajów i 8 stanów brazylijskich (São Paulo, Bahia, Pernambuco, Rio Grande do Norte, Maranhão, Pará, Espírito Santo i Paraná) oraz 12 000 gości . »

Nowe zabezpieczenia w branży spożywczej – ekologia w centrum uwagi

22 kwiecień 2024
Biorąc pod uwagę cele zrównoważonej gospodarki o obiegu zamkniętym, gdzie jednym z nim jest ograniczenie ilości odpadów opakowaniowych, coraz więcej firm poszukuje opakowań w pełni przyjaznych środowisku. Dlatego już dziś firma Silny&Salamon wprowadza zamknięcia do opakowań produktów spożywczych wykonane w całości z biomateriałów i nadające się do przetworzenia. »
Partnerzy