Research at WUR: ASPERELLO® leads the field in biological control of Pythium in cucumber crops

18 maj 2020

The biological fungicide ASPERELLO® T34 Biocontrol® is an effective control for Pythium, as shown by new research performed by Dr Marta Streminska, from the Wageningen University & Research Greenhouse Horticulture & Flower Bulbs Business Unit. In this study, which compared the effectiveness of eight different biological products and treatments against Pythium in cucumber crops, ASPERELLO® came out on top.

The study is part of the Green Challenge project, which aims to reduce the use of chemical protection products and to develop new control measures for natural resistance. The focal point of this particular study was the control of underground diseases.

ASPERELLO® on top
In the first trial, carried out in May 2019, Pythium symptom development was slow for all treatments, including the controls. However, in the second trial - carried out in September 2019 in a replanted cucumber crop – there were clear differences between treatments. During the tests, Dr Streminska infected the mats with Pythium spores before applying eight different treatments. She included two controls, the negative control - where the mat was not infected with Pythium (the green bar in the graph below) and an untreated + Pythium control - where the mat was infected with Pythium but did not receive any treatment (the red bar).
After week 11, the researcher evaluated above and below ground symptoms for all the treatment samples. The graph below shows the percentage of cucumbers adversely affected by Pythium. For the ASPERELLO® T34 Biocontrol® treatment it was 0%, i.e. no cucumbers showed Pythium symptoms.

2020-05-18-biobest-rys.jpg

Good experience in practice

This test confirms the positive experiences of growers around the world. Growers in both the ornamentals and the vegetable sectors in the United States, Canada, France and Belgium obtain good results using ASPERELLO® to control the fungal diseases Fusarium and Pythium.

The good news is that since January 2020, the use of ASPERELLO® is now also permitted in the Netherlands in cut flowers, potted plants, tomato, sweet peppers, aubergine, cucumber, courgette, berries, leafy vegetables, Brassica, nursery crops, perennial crops, crop breeding and seed production. Up until the end of 2019, the use of this product was permitted in just a few of these crops.

Przeczytaj również:

GPG wprowadza na rynek nową genetykę jeżyn

22 maj 2024
Global Plant Genetics (GPG) i polski program hodowli Rubusa Niwa właśnie zawarły umowę licencyjną na dwie nowe odmiany jeżyny pierwiosnkowej. Umowa dotyczy reprezentowania przez GPG odmian Maryna i Juhas na szeregu terytoriów międzynarodowych. Światowy przemysł jeżynowy rośnie nieprzerwanie od wielu lat i niezwykle istotne jest wprowadzenie na rynek ulepszonych odmian, które pomogą w tym rozwoju i jeszcze bardziej go przyspieszą »

Interpera2024: skupienie się na wizytach technicznych

22 maj 2024
Interpera 2024 zgromadzi międzynarodowy sektor gruszek w dniach 26–27 czerwca w Óbidos w Portugalii. Oprócz głównego dnia konferencji organizatorzy przygotowali gruszkowe wizyty techniczne, których po prostu nie można przegapić! Uczestnicy zapoznają się z uprawą i ochroną gruszek w Portugalii. Program będzie łączył wymianę wiedzy i wizyty w firmach. Uczestnicy Interpera 2024 zostaną przeniesieni do serca regionu gruszkowego Rocha, w obszar znany jako Oeste, gdzie koncentruje się 90% produkcji. »

Macfrut - miejsce, w którym można dowiedzieć się, w jakim kierunku zmierza ten sektor

20 maj 2024
Macfrut, międzynarodowe wydarzenie dla branży świeżych produktów, po raz kolejny spotkało się z entuzjastycznym przyjęciem wystawców. W trzydniowych targach w Rimini Expo Centre wzięło udział ogółem 56 200 osób, co stanowi wzrost o 13% w porównaniu z rokiem ubiegłym. To była najbardziej ekscytująca edycja jak dotąd i widać, że branża jest dynamiczna i pewna przyszłości. Powodów do zadowolenia z przebiegu tej imprezy jest wiele. »
Partnerzy