![](img.php?file=upload/2016-03-18-wf-warsaw.jpg&mw=750)
21 marca mija termin zgłoszeń na targi WorldFood Warsaw
18 marzec 2016
III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie się już w dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI WARSZAWA. Jeszcze tylko do 21 marca przedsiębiorstwa i instytucje z branży spożywczej mogą zgłosić swój udział w roli wystawców.Tegoroczna edycja targów odbywa się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztofa Jurgiela oraz prezesa Agencji Rynku Rolnego Łukasza Hołubowskiego.
WorldFood Warsaw na stałe wpisało się do kalendarza międzynarodowych wystaw biznesowych sektora spożywczego. Świadczy o tym rosnąca z roku na rok liczba wystawców i duże zainteresowanie firm zagranicznych. W tym roku udział w targach zgłosili wystawcy między innymi z Francji, Tajlandii, Ukrainy, Belgii, Sri Lanki, Korei, Chin, Litwy, Niemiec czy Indii. Liczną reprezentację stanowią także polskie przedsiębiorstwa.
Udział w targach WorldFood Warsaw przynosi wiele korzyści. Wśród nich jest możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych z partnerami z kraju i zagranicy, szansa na rozszerzenie współpracy z sieciami handlowymi, promocja przedsiębiorstw i ich oferty. Dodatkowym atutem jest bogaty program merytoryczny targów, który umożliwi zapoznanie się z najnowszymi trendami.
„Serdecznie zapraszamy do udziału w III edycji targów WorldFood Warsaw przedstawicieli biznesu spożywczego – producentów, dystrybutorów, importerów i eksporterów żywności, napojów i dodatków, a także firmy oferujące technologie dla sektora spożywczego i instytucje działające na rzecz branży” – zachęca Agnieszka Szpaderska, manager targów.
WorldFood Warsaw tworzone jest w myśl zasady „myśl lokalnie, działaj globalnie”. Dlatego też organizatorzy nawiązali współpracę z kluczowymi instytucjami i organizacjami branżowymi.
Firmy zainteresowane udziałem w targach w roli wystawców mogą przesyłać swoje zgłoszenia do 21 marca.
Więcej informacji: Agnieszka Szpaderska, tel. 222 395 66 93,
agnieszka@worldfood.pl
Przeczytaj również:
![](img.php?file=upload/2024-06-19_sigep.jpg&w=236&h=120)
Kuchnia, kawa i kultura: Targi specjalistyczne F&B w Azji prezentują ekscytujący skład
19 czerwiec 2024
Od jadalnych sztućców po musujące sake i meksykańskie papryczki chili, Specialty Food & Drinks Asia oraz Specialty Coffee & Tea Asia stanowią główną platformę dla branży rzemieślniczej, smakoszy i wyśmienitej żywności i napojów. SFDA i SCTA powracają w tym roku do Sands Expo & Convention Center w dniach 26–28 czerwca 2024 r., aby zgromadzić Singapur i międzynarodową branżę żywności i napojów (F&B). »
![](img.php?file=upload/2024-06-18_prognosfruit.jpg&w=236&h=120)
Rejestracja na PROGNOFRUIT jest już otwarta – Budapeszt, Węgry
18 czerwiec 2024
Konferencja Prognosfruit to wiodące coroczne wydarzenie w Europie dla sektora jabłek i gruszek, gromadzące producentów z całej Europy i spoza niej. Po udanym powrocie do Trydentu w zeszłym roku, targi Prognosfruit 2024 odbędą się w Budapeszcie na Węgrzech w dniach 7–9 sierpnia 2024 r. Rejestracja jest już otwarta, a zainteresowane strony mogą rejestrować się za pośrednictwem strony internetowej Prognosfruit. »
![](img.php?file=upload/2024-06-18_fi.jpg&w=236&h=120)
Rejestracja do Europa 2024 rozpoczyna się wraz z ofertą Early Bird
17 czerwiec 2024
Degustatorzy branży F&B z całego świata mogą rozpocząć planowanie swojego udziału w targach Fi Europe 2024, które powrócą do Messe Frankfurt w dniach 19–21 listopada 2024 r. Ruszyła rejestracja na Fi Europe 2024, którego nie można przegapić w swoich harmonogramach, i skorzystać ze zniżki za wczesną rezerwację. Osoby, które zarejestrują się przed 14 lipca, kwalifikują się do stawki wprowadzającej w wysokości 49 EUR, która obejmuje wstęp na konferencję Fi Europe. »