Targi EuroGastro i WorldHotel - wszystko dla branży HoReCa

18 styczeń 2017
Branżę HoReCa czeka wyjątkowe wydarzenie. Na początku kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel. Obie imprezy targowe w tym samym miejscu i czasie to pełny dostęp do najnowszej oferty z branży hotelarskiej, gastronomicznej oraz cateringowej. Dla wystawców to z kolei gwarancja spotkań z właścicielami, zarządzającymi oraz osobami decyzyjnymi w obiektach noclegowych oraz gastronomicznych.

Już za niecałe trzy miesiące na 12 tys. mkw. powierzchni ekspozycyjnej będzie miało miejsce największe w Polsce wydarzenie branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej. Warto wykorzystać tę okazję, by nawiązać wartościowe kontakty biznesowe i w jednym miejscu zapoznać się z pełną ofertą dla tego sektora. Targi EuroGastro oraz WorldHotel odbędą się w dniach 5-7 kwietnia br. w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie.

Oferta dla HoReCa na wyciągnięcie ręki
Ekspozycje targowe obu wydarzeń umożliwią zapoznanie się z najnowszymi rozwiązaniami niezbędnymi do aranżacji lokali gastronomicznych oraz obiektów noclegowych.

Wystawcy Targów EuroGastro przedstawią całościową ofertę wyposażenia zaplecza kuchennego dla restauracji, kawiarni, piekarni, cukierni, lodziarni, barów, małej gastronomii, pubów czy pizzerni, jak też punktów zbiorowego żywienia. Poza niezbędną infrastrukturą firmy zaproponują pełen asortyment produktów i półproduktów spożywczych koniecznych do stworzenia odpowiedniego menu. Znajdą się tam świeże ryby, owoce morza, mięsa, wędliny, warzywa, zioła, przyprawy i nabiał, jak też wyroby słodkie i słone, świeże i mrożone do częściowego lub pełnego wypieku. Targi EuroGastro to także wachlarz napojów, w tym najlepszych gatunków kaw, smakowych gorących czekolad, naturalnych soków, wód mineralnych, herbat, a także alkoholi.
Z kolei w części Targów WorldHotel zainteresowani znajdą wszystko, co potrzebne by wyposażyć pokoje hotelowe, recepcje, centra konferencyjne, ośrodki SPA & wellness. Wystawcy zaprezentują m.in. meble, oświetlenie, tekstylia hotelowe i elementy wystroju wnętrz. Nie zabraknie rozwiązań informatycznych, systemów zarządzania hotelem, automatyki budynkowej czy środków zapewniających czystość. Ofertę uzupełnią usługi projektowe oraz infrastruktura rekreacyjna. 

Obu wydarzeniom będą towarzyszyć konkursy kulinarne organizowane przez znanych szefów kuchni. Łączą one wiedzę i doświadczenie autorytetów kulinarnych z nowym odważnym spojrzeniem młodych kucharzy. Podczas najbliższej edycji odbędzie się „Kulinarny Talent” Roberta Sowy, „CHEF Culinary Cup” pod patronatem Jerzego Pasikowskiego, a także „Festiwal Kuchni Greckiej” Teo Vafidisa. Lokalne smaki z kolei zostaną przybliżone w konkursie organizowanym przez Kubę Korczaka „Produkt regionalny - Mistrzostwa kulinarne im. Hanny Szymanderskiej” oraz „Smakach dziczyzny” Artura Świerżewskiego. Nie zabraknie też zmagań młodych baristów, którzy staną w szranki w Olimpiadzie Kawy i Finale Olimpiady Kawy dla Szkół Gastronomicznych. Emocje, które towarzyszą konkursom, zaskakujące koncepcje i odkrywanie nowych smaków tworzą ogromną dawkę pozytywnej energii, która co roku kreuje wyjątkową atmosferę targów.
Natomiast merytoryczne szkolenia i konferencje w programach Targów EuroGastro oraz WorldHotel zapewnią słuchaczom solidną dawkę wiedzy z zakresu zarządzania biznesem gastronomicznym i hotelowym, która zaprocentuje w codziennej pracy.

Dobre perspektywy dla branży
Bardzo dobre prognozy dla rynku HoReCa w Polsce opisane w raporcie firmy PMR pt. Rynek HoReCa w Polsce w 2016 z pewnością zachęcą przedstawicieli branży do rozwijania oferty i maksymalnego  wykorzystania potencjału odbywających się równolegle Targów EuroGastro oraz WorldHotel.

Zgodnie z przewidywaniami ekspertów z firmy PMR dynamika rynku HoReCa w 2016 roku wyniesie 5,4%, a jego wartość sięgnie 26,2 mld zł. Jest to spowodowane m.in. zmianą trybu życia Polaków, którzy są bardziej skłonni do korzystania z usług gastronomicznych, a także wzrostem dochodu rozporządzalnego. Jednocześnie z danych Eurostatu zebranych podczas badań budżetów domowych wynika, że Polacy przeznaczają jedynie 3,2% na usługi hotelowe i restauracyjne. W związku z tym, że trendy w Polsce są identyczne jak w krajach zachodnich, można oczekiwać wzrostu wartości poziomu wydatków na te usługi. Statystyczny Niemiec z budżetu domowego wydaje na nie 5,3%, Słowak 5,4%, a Czech 8,4%.

Rejestracja online już dostępna
Rejestracji na Targi EuroGastro oraz WorldHotel można już dokonać wypełniając formularz, który znajduje się na stronach: www.eurogastro.com.pl lub www.worldhotel.pl. Obejmuje ona wstęp na oba wydarzenia. Dla klientów biznesowych organizator przewidział 50% zniżki na bilet wstępu przy rejestracji online do 3 kwietnia 2017 roku.

Więcej informacji na www.eurogastro.com.pl oraz www.worldhotel.pl.

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy