Biznes ponad granicami

28 czerwiec 2016
Już niecałe trzy miesiące zostały do Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD. To największa w naszym kraju jaki i w Europie Środkowo-Wschodniej wystawa prezentująca rezultaty pracy producentów żywności i wydarzenie silnie wspierające wymianę towarową pomiędzy Polską i zagranicą.

Ekspozycja w tym roku obejmie trzy duże pawilony. Największą jej część zajmą oczywiście polscy producenci żywności. Wielu z nich podczas ubiegłorocznej edycji targów podkreślało, że obecność na POLAGRA FOOD to możliwość zaprezentowania niemalże całej palety produktów odbiorcom krajowym i poznanie ich oczekiwań, które staną się podstawą prac nad rozwojem produktów w kolejnych miesiącach. Niemniej jednak głównym argumentem, który sprowadza ich na poznańskie targi jest możliwość dotarcia do nowych rynków, mogących stanowić remedium na liczne problemy z jakimi spotyka się obecnie branża spożywcza, jak chociażby rosyjskie embargo czy zmiany modelu konsumpcji niektórych wyrobów.
Organizatorzy wydarzenia, znając te oczekiwania, od wielu miesięcy prowadzą działania mające na celu zaproszenie zagranicznych kupców i dystrybutorów żywności. Warto również wspomnieć, że w tym roku podczas poznańskich targów dla branży spożywczej, 27 września, będzie miała miejsce kolejna edycja Międzynarodowej Giełdy Kooperacyjnej organizowana przez Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości.

Projekt ma na celu zainicjowanie wstępnych rozmów na temat wspólnej współpracy pomiędzy producentami i dystrybutorami artykułów spożywczych, sektorem HoReCa oraz dostawcami technologii czy opakowań dla branży spożywczej. Udział w tych spotkaniach jest bezpłatny. Wymaga jedynie wcześniejszej rejestracji, której można dokonywać do dnia 9 września br.

Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD w tym roku odbędą się w dn. 26-29 września. Towarzyszyć im będą Międzynarodowe Targi Gastronomiczne POLAGRA GASTRO oraz Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych POLAGRA TECH, a cały blok POLAGRA rozpoczną dwa dni wcześniej targi wyrobów tradycyjnych i certyfikowanych Smaki Regionów.
Więcej informacji o targach na. www.polagra-food.pl

Materiały prasowe: MTP Polagra Food

Przeczytaj również:

Sezon na arbuzy i melony | FRESH ENERGY

23 maj 2024
Fresh Energy oferuje produkty pochodzące ze swojego gospodarstwa, w którym uprawiane są świeże produkty najwyższej jakości, zgodnie z najsurowszymi standardami jakości. Pozwala to zachować kontrolę nad każdym etapem procesu, od nasion po półkę, zapewniając klientom najświeższe i najbardziej aromatyczne produkty. Uprawa Fresh Energy obejmuje 10 dzień Ramadanu CITY, Dar El Salam 1 i 2, AL Alamein i Al Ismailia na glebie bogatej w minerały, »

GPG wprowadza na rynek nową genetykę jeżyn

22 maj 2024
Global Plant Genetics (GPG) i polski program hodowli Rubusa Niwa właśnie zawarły umowę licencyjną na dwie nowe odmiany jeżyny pierwiosnkowej. Umowa dotyczy reprezentowania przez GPG odmian Maryna i Juhas na szeregu terytoriów międzynarodowych. Światowy przemysł jeżynowy rośnie nieprzerwanie od wielu lat i niezwykle istotne jest wprowadzenie na rynek ulepszonych odmian, które pomogą w tym rozwoju i jeszcze bardziej go przyspieszą »

Interpera2024: skupienie się na wizytach technicznych

22 maj 2024
Interpera 2024 zgromadzi międzynarodowy sektor gruszek w dniach 26–27 czerwca w Óbidos w Portugalii. Oprócz głównego dnia konferencji organizatorzy przygotowali gruszkowe wizyty techniczne, których po prostu nie można przegapić! Uczestnicy zapoznają się z uprawą i ochroną gruszek w Portugalii. Program będzie łączył wymianę wiedzy i wizyty w firmach. Uczestnicy Interpera 2024 zostaną przeniesieni do serca regionu gruszkowego Rocha, w obszar znany jako Oeste, gdzie koncentruje się 90% produkcji. »
Partnerzy