WorldFood Istanbul 2016
29 czerwiec 2016
W terminie 1-4.09.2016 w centrum wystawienniczym CNR Expo w Stambule odbędzie się dwudziesta czwarta edycja międzynarodowych targów spożywczych WorldFood Istanbul. To największe targi poświęcone produktom i technologii spożywczej w Turcji. Co roku przyciągają setki krajowych i zagranicznych producentów żywności, którzy przyjeżdżają do Stambułu, aby prezentować nowości produktowe, nawiązywać wartościowe kontakty handlowe i pozyskiwać partnerów biznesowych.
Dlaczego Turcja?
• W kraju żyje ponad 77 milionów mieszkańców – jest to 17 najbardziej zaludnione państwo świata i jeden z największych rynków zbytu w regionie
• Młode pokolenie w Turcji naśladuje zachodnie wzorce żywieniowe i oczekuje urozmaiconej oferty produktowej
• Kraj posiada doskonałą lokalizację między południowo-wschodnią Europą i południowo-zachodnią Azją sprzyjającą bezpośrednim inwestycjom
• Sieć krajowych sklepów spożywczych i handlowych poszukuje aktualnie bardziej międzynarodowych i nowoczesnych produktów, którymi będą zaopatrywać rynek turecki – to idealny czas na wkroczenie ze swoimi produktami na rynek turecki
Od 1993 roku targi te przecierają szlaki inwestorom z zagranicy, odzwierciedlają bieżące trendy w branży, inicjują międzynarodową współpracę i są miejscem prezentacji najnowszych produktów. W tym roku zostały wyróżnione następujące sektory:
• Produkty spożywcze i oleje
• Słodycze
• Słodycze i orzechy
• Składniki
• Napoje, Produkty mleczne, Mięso, Owoce i Warzywa
• Cold Chain
W ubiegłym roku w targach uczestniczyło ponad 460 krajowych i międzynarodowych wystawców. Krajami partycypującymi były m.in.: Niemcy, Tajlandia, Sri Lanka, Polska, Meksyk, Malezja, RPA, Bułgaria, Włochy. Targi odwiedziło ponad 14 240 zwiedzających.
Równolegle z WorldFood Istanbul odbywają się targi IPack Turkey, które w 2016 roku otrzymują oficjalne wsparcie Ministra Gospodarki Turcji.
Zapraszamy do udziału w targach.
Kontakt z organizatorem:
ITE Poland Sp. z o. o.
Anna Karnaś
Tel. +48 61 662 72 43
E-mail: karnas@ite-poland.com
Mat. prasowe ITE Poland
Przeczytaj również:
Macfrut - dzień trzeci
10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »
Macfrut drugiego dnia
9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »
Macfrut - 8 maja
8 maj 2024
Doświadczenia z uprawą w pomieszczeniach i zastosowania farmaceutyczne.
Rolnictwo wertykalne: znaczenie współpracy multidyscyplinarnej, kluczowej w środowisku akademickim, krzyżuje innowacyjne praktyki agronomiczne z korzyścią dla zdrowia i jakości życia. Nie zapominając o potrzebie niemal ciągłych badań, jak zauważyła Andrea Primavera, prezes Fippo (Włoskiej Federacji Oficjalnych Producentów Roślin). To wokół tych koncepcji powstała konferencja »