Transport produktów spożywczych nie tylko dla transportowców

19 czerwiec 2017
Choć z pozoru może się wydawać, że targi transportowo-logistyczne nie są wydarzeniem powiązanym z branżą spożywczą – nic bardziej mylnego. Z uwagi na to, że TransPoland Translogistica to targi dedykowane właścicielom ładunków (producentom, dystrybutorom), poszukującym rozwiązań w zakresie transportu i logistyki, wydarzenie to jest idealnym miejscem do znalezienia przewoźnika dla swojego ładunku i nawiązania relacji biznesowych z kluczowymi partnerami.

TransPoland Translogistica, Międzynarodowe Targi Transportu i Logistyki w Warszawie, to największe w tej części Europy spotkanie profesjonalistów na co dzień związanych z transportem, logistyką, magazynowaniem i dystrybucją. Wydarzenie ma charakter „Business to Business” i już po raz PIĄTY zgromadzi przedstawicieli firm o ściśle sprecyzowanych celach biznesowych w dniach 8 – 10 listopada 2017 r. w EXPO XXI Warszawa, przy ulicy Prądzyńskiego 12/14.  

TransPoland Translogistica to unikalna okazja aby dowiedzieć się o nowościach w branży, nawiązać kontakty z przewoźnikami, firmami logistycznymi i porozmawiać z producentami. Organizatorzy przygotowali również atrakcyjną ofertę dla właścicieli flot pojazdów ciężarowych – przegląd kart paliwowych, giełd ładunków, systemów poboru opłat oraz szkoleń dla firm. Polecana jest także usługa Networkingu logistycznego, która pozwala na wcześniejsze zaaranżowanie spotkań z wybranymi przedsiębiorcami. Uczestnicy będą mieli również okazję do poszerzenia wiedzy w trakcie specjalistycznych konferencji i paneli dyskusyjnych prowadzonych przez ekspertów.

Przeczytaj również:

Dzień mrożonej żywności

5 marzec 2021
Anuga Frozen Food z innowacyjnymi produktami mrożonymi i nowymi trendami. 6 marca 2021 r. to Dzień Mrożonki. Mrożonki narodziły się 91 lat temu w dziesięciu sklepach spożywczych w małym mieście Springfield w amerykańskim stanie Massachusetts. Po raz pierwszy można było tu kupić mrożonki, takie jak warzywa, owoce i ryby. Zastosowanym tu trikiem było tak zwane mrożenie szokowe, które do dziś jest najdelikatniejszą metodą konserwacji, ponieważ całkowicie obywa się bez konserwantów. »

Grupa Emsur uzyskuje certyfikaty ISO 9001 i 14001 we wszystkich swoich zakładach

5 marzec 2021
Emsur pomyślnie przeszedł audyty ISO 9001 i 14001 w zakresie systemów zarządzania jakością i zarządzania środowiskowego. Grupa dodatkowo wzmacnia swoje zaangażowanie w doskonałość operacyjną i zrównoważony rozwój. Dzięki tym dwóm certyfikatom EMSUR ratyfikuje swoje zaangażowanie w zrównoważony rozwój i ochronę środowiska, a także promowanie kultury doskonałości w zakresie jakości i bezpieczeństwa. »

Popyt na jabłka Kissabel nadal przewyższa podaż

4 marzec 2021
Dostawcy zgłaszają duże zainteresowanie handlowe i przewidują świetlaną przyszłość dla marki. Kissabel®, innowacyjna seria odmian jabłek o czerwonym lub różowym miąższu, oferuje coraz większej liczbie europejskich nabywców ogromną szansę na zwiększenie sprzedaży. Jest to pogląd podzielany przez niektórych wiodących dostawców na kontynencie, którzy obecnie zgłaszają poziomy popytu komercyjnego znacznie przekraczające dostępną podaż. »
Partnerzy