Maszyna P325E-FI firmy Redpack

14 luty 2015

Od kilku lat największe markety brytyjskie, takie jak Tesco, Morrison, Asda, Mark & Spencer, Waitrose, wyznaczają nowe standardy dotyczące pakowania jabłek. Konwencjonalne pakowanie za pomocą maszyny Flow-Pack w folie oraz na tackach, wytłoczkach lub w różnych kartonikach przechodzą powoli do lamusa.
Pakowanie owoców za pomocą maszyny Flow-Pack tylko w folie wymusiło zachowanie klientów, którzy wybierając owoce z kartonów, powodowali uszkodzenia towaru i spadek jego atrakcyjności dla innych klientów. Owoce pakowane tylko w folie prezentują się bardzo atrakcyjnie i są sprzedawane do ostatniego opakowania. Niewątpliwie duże znaczenie na takie pakowanie miał też czynnik ekologiczny, gdyż ta metoda przyczynia się do redukcji materiału używanego do pakowania, co sprzyja ochronie środowiska.

Maszyny firmy Redpack do pakowania owoców tylko w folie, zyskują zwolenników w wielu krajach i śmiało wkraczają na coraz to nowe rynki.
W ubiegłym roku gościli w Wielkiej Brytanii m. in. przedstawiciele jednej z polskich grup producenckich, którzy zapoznali się z nową technologią pakowania. Brytyjska firma, którą odwiedzili, sortuje rocznie ok. 30 000 ton owoców, z czego 95% pakowane jest tylko w folie za pomocą maszyn firmy Redpack. Zebrane po tej wizycie doświadczenia przekonały polskich przedsiębiorców do zakupu nowoczesnej maszyny P325E-FI firmy Redpack.

Otwieranie się na nowe technologie ma istotne znaczenie na podnoszenie atrakcyjności polskiej oferty handlowej. Przy obowiązujących obecnie sankcjach i problemach, jakim muszą stawiać czoło firmy w Polsce, sprzedając jabłka na rynki wschodnie, warto rozważyć powiększenie rynków zbytu o rynki zachodnie i sprostać ich wymaganiom, chociażby odnośnie jakości opakowań produktów.

Firma Redpack z ofertą maszyn P325E-FI przystosowanych do pakowania w systemem beztackowym wychodzi naprzeciw tym wymaganiom i podnosi konkurencyjność polskiej oferty.

mat.prasowe Redpack

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy