Summer Fancy Food Show - Specialty Food Association - oraz SIAL Paris - Comexposium - jednoczą siły

4 sierpień 2016
Dwóch głównych graczy branży spożywczej jednoczy się, aby prezentować innowacyjne produkty na swoich rynkach. Summer Fancy Food Show oraz targi SIAL Paris podjęły współpracę mającą na celu rozsławienie międzynarodowych laureatów innowacji branży produktów spożywczych.

Dwie wiodące imprezy targowe branży spożywczej, Summer Fancy Food Show - Specialty Food Association - oraz SIAL Paris - Comexposium - jednoczą siły, aby wyróżnić innowacje w zakresie żywności, przedstawiając na swoich wydarzeniach produkty, które zwyciężyły w konkursach innowacji. 

Dzięki tej współpracy, stowarzyszenie Specialty Food Association, ze swoimi nagrodami  Sofi ™ Awards (Specialty Outstanding Food Innovation) oraz targi SIAL Paris i ich nagroda Grand Prix SIAL Innowacji mają wspólny cel przedstawienia nabywcom wielkich marek dystrybucyjnych i restauracyjnych, najlepszych w zakresie innowacji spożywczych: od czekolady do sera, od oliwy z oliwek po produkty naturalne i bio.
Aby zaoferować producentom nowe możliwości rozwoju na rynkach międzynarodowych, obie imprezy targowe zaprezentują swoje nagradzane produkty w dedykowanym obszarze edycji 2016.

10 najbardziej innowacyjnych produktów spożywczych, które otrzymały nagrody Grand Prix SIAL Innovation edycji 2014, 2015 i 2016 zostaną zaprezentowane na Summer Fancy Food Show 2016, który będzie mieć miejsce w Javits Center w Nowym Jorku od 26 do 28 czerwca. Natomiast targi SIAL Paris 2016, które odbędą się od 16 do 20 października 2016 roku w parku wystawienniczym Paris Nord Villepinte, będą reklamować 28 laureatów Sofi™ Awards 2016.
„Od lat SIAL intelektualnie inspiruje uczestników, dzięki prezentacji różnych innowacji wystawców targów sieci SIAL," mówi Nicolas Trentesaux, dyrektor sieci SIAL. „Było to dla nas zatem logiczne, aby nawiązać wyjątkową współpracę z Summer Fancy Food Show Specialty Food Association i Sofi ™ Awards, celem dalszej inspiracji naszych klientów i partnerów. "
„Nagrody Sofi™ Awards są najwyższym uznaniem w przemyśle spożywczym i jesteśmy zachwyceni, że możemy zaprezentować wyjątkowe innowacyjne produkty za pośrednictwem tak ważnej międzynarodowej imprezy jaką są targi SIAL Paris", stwierdza Laura Santella Saccone, szefowa działu marketingu Specialty Food Association. „Przedstawiając zwycięzców innowacji SIAL, prezentujemy jeszcze więcej innowacyjnych produktów kluczowym odbiorcom z całego świata, którzy odwiedzają Summer Fancy Food Show. "

SIAL Innovation

Od 50 lat SIAL prezentuje innowacje na rynku rolno-spożywczym, aby umożliwić lepsze zrozumienie i przewidywanie trendów. SIAL współpracuje z lokalnymi i międzynarodowymi ekspertami odkrywając najbardziej innowacyjne produkty wystawców. W ten sposób, co roku wybieranych jest ponad 2000 innowacyjnych produktów, w tym 12 produktów laureatów SIAL Innovation pochodzących ze wszystkich salonów SIAL na całym świecie.

O sieci SIAL Network

SIAL Network jest najważniejszą światową siecią wystawienniczą dedykowaną branży spożywczej i napojom. 7 regularnych imprez targowych (SIAL Paris, SIAL Kanada Montreal i Toronto, SIAL Chiny, SIAL Bliski Wschód, SIAL ASEAN Manila oraz SIAL InterFOOD w Dżakarcie) skupia 14.000 wystawców i 330.000 odwiedzających ze 194 krajów. Informacje od SIAL Network można śledzić na Twitterze, Linkedln, Youtube, www.sialparis.com - www.sial-network.com 

O Comexposium
Grupa COMEXPOSIUM jest jednym ze światowych liderów organizacji imprez i jest związana ze 170 wydarzeniami BtoC oraz BtoB, obejmujących 11 branż tak różnorodnych jak branże rolno-spożywcza, rolnicza, modowa, cyfrowa, bezpieczeństwa, budownictwa, high-tech, optyczna czy transportowa. COMEXPOSIUM skupia 45.000 wystawców i ponad 3 miliony odwiedzających w 26 krajach na całym świecie. Grupa rozwija się na całym świecie i jest obecna w trzydziestu krajach: Algierii, Argentynie, Australii, Belgii, Brazylii, Kanadzie, Chinach, Niemczech, Indiach, Indonezji, Włoszech, Japonii, Korei, Monako, Holandii, Nowej Zelandii, Filipinach, Katarze, Rosji, Singapurze, Hiszpanii, Tajlandii, Turcji, Zjednoczonych Emiratach Arabskich, Wielkiej Brytanii i USA.

O Specialty Food Association
Specialty Food Association to prężnie rozwijająca się społeczność rzemieślników, importerów i przedsiębiorców, którzy opierają swoje produkty na wiedzy, trosce i pasji. Stowarzyszenie non-profit, które powstało w 1952 roku w Nowym Jorku, dostarcza swoim 3200 członkom na terenie USA i za granicą narzędzia, wiedzę i sieci kontaktów niezbędne do dostosowania się do ciągle zmieniającego się rynku. Stowarzyszenie jest właścicielem targów Fancy Food Shows mających co roku dwie edycje (zimową i letnią), podczas których przyznawane są nagrody Sofi™ Awards honorujące wybitne osiągnięcia w zakresie produktów spożywczych. Więcej szczegółowych informacji: www.specialtyfood.com

Przeczytaj również:

Macfrut - dzień trzeci

10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »

Macfrut drugiego dnia

9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »

Macfrut - 8 maja

8 maj 2024
Doświadczenia z uprawą w pomieszczeniach i zastosowania farmaceutyczne. Rolnictwo wertykalne: znaczenie współpracy multidyscyplinarnej, kluczowej w środowisku akademickim, krzyżuje innowacyjne praktyki agronomiczne z korzyścią dla zdrowia i jakości życia. Nie zapominając o potrzebie niemal ciągłych badań, jak zauważyła Andrea Primavera, prezes Fippo (Włoskiej Federacji Oficjalnych Producentów Roślin). To wokół tych koncepcji powstała konferencja »
Partnerzy