BIOFRUIT CONGRESS 2020 - All you need to know for the most sustainable demand

21 październik 2020

Registration at www.biofruitcongress.com and www.ifema.es/en/fruit-attraction

DAY 1 – 20/10/20

15.00-16.30

What's going on in the world of organic F&V? Let's talk about global demand, the latest trends and strategies in the EU market.  

15:00   Welcoming
by Raul Calleja,
director of FRUIT ATTRACTION 
 
15:05   World demand for organic fresh produce & impact of Covid-19 on healthy-eating trend
by Pierre Escodo,
editor of EUROFRESH DISTRIBUTION 
 
15:15   “Farm-to-Fork” strategy: the objectives of the “EU green deal”. What are the possible action plans for the F&V sector?
Speaker: DG Agri officer, Horticulture division, European Commission 
 
15:30   The role and development of organics and the shifting use of labels to communicate sustainability
Speaker: Tea Thaning,
food analyst at EUROMONITOR INTERNATIONAL  

15:45   BRICS market opportunities: Omni-channel sourcing strategies for organic fresh produce in China
Speaker: Sophia Yan Xue,
head of procurement of Chumbo.com 

16:00   Discussion: Diversifying products and channels, Spanish success stories 

Speakers: Francisco Belmonte, CEO of BIOSABOR 
Paco Casallo, CEO of HACIENDAS BIO 
Adolfo Garcia, CEO of CAMPO SEVEN  

DAY 2 – 21/10/20
15.00-16.30

What other sustainable and effective value chains are there to meet consumer demand? The panels will discuss alternative competitive supply chains. 
 
15:00   New zero-residue labels: the challenge to supply more sustainable and competitive products
Speaker: Javier Arizmendi,
director or ZERYA 
 
15:15   France: consumers with multiple demands:The Auchan group’s responsible supply chain
Speaker: Pierre Escodo,
editor of EUROFRESH DISTRIBUTION 
 
15:30   Climate targets or revenue targets?BE CLIMATE connects both.
Speaker: Mike Port,
CEO of PORT INTERNATIONAL 
 
15:45   Permaculture: a possible next stepbeyond organics
Speaker: Didier Fleury
LEHMANN-NATURE business development manager 

16:00   Discussion: How to improve engagement and transparency of certified labels for a greater impact on health, society and the environment. 

DAY 3 – 22/10/20
15.00-16.30

How to make a difference with organics. Boosting cooperation between breeding & retail and improving organic value chains together. 
 
15:00   How organic breeding can bring more value chains
Speaker: Maria Teresa Lazzaro from FIBL 
 
15:15   How to improve quality at retail through better cooperation with breeding
Speaker: Carlo Murer,
supermarket chain manager of ECOR NATURASI 
 
15:30   German market requirements for vegetable varieties free from cell-fusion breeding technology
Speaker: vegetable breeder Holger Scharpenberg,
from Bundesverband Naturkost Naturwaren - BNN 
 
15:45   Success Stories with new organic varietiesand consumer brands
Speaker: Christof Flörchinger from VITALIS 

More information: www.biofruitcongress.com

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy