The newly founded World Citrus Organization (WCO) was officially launched at Fruit Attraction

27 październik 2019

The Spanish Ministry of Agriculture and the Region of Murcia show their support for the World Citrus Organization in its official presentation at Fruit Attraction 2019

The newly founded World Citrus Organisation (WCO) was officially launched at Fruit Attraction, Madrid.
With this official presentation, citrus fruits are finally placed at the same level of coordination worldwide as other fruit categories, such as pears & apples, kiwis, avocado or red fruits, which already have their own global platforms. The WCO will act as the global platform for dialogue and action between the citrus producing countries worldwide. The core aim of the WCO is to facilitate member countries to better face common challenges and seize opportunities for the collective benefit of the citrus sector, in a spirit of cooperation and transparency.

Led by AILIMPO, the Spanish Lemon and Grapefruit Interbranch Association, and the Citrus Growers’ Association of Southern Africa (CGA), sector representatives from Argentina, Chile, Italy, Morocco, Peru, Spain, and South Africa decided to join forces today to create a global citrus platform where together they may address the many multifaceted changes experienced by the citrus market over recent years. Other countries that were unable to attend the meeting have also committed to the project, and the remaining global producers are invited to join the organization.

The primary objective of the WCO is to facilitate collective action in the citrus sector, for both fresh and processed categories. Most recently the sector has been faced with an extensive array of significant issues of global concern including growth in production, overlapping of seasons, changing climate conditions resulting in varied quality and biosecurity challenges, increased competition within the citrus category and between other fruit categories and food products as well as stagnating fruit consumption. The WCO will facilitate member countries to better face these common challenges and identify opportunities for the collective benefit of the citrus sector.

Specifically, the WCO’s mission is to:
 Discuss common issues affecting citrus producing countries.
 Exchange information on production and market trends to prepare for the next decade to come.
 Foster dialogue on policy issues of common concern.
 Identify and promote Research and Innovation projects specific to the citrus sector.
 Liaise with public and private stakeholders on citrus-related matters to highlight the importance of citrus
producers and the need for a fair return.
 Promote the global consumption of citrus.

During the official presentation in Madrid, the Director General of Agricultural Production and Markets of the Spanish Ministry of Agriculture, Esperanza Orellana, congratulated the citrus sector for the initiative, emphasizing the importance for Spain, leader in the production and export of citrus fruits, to be at the forefront of this project.
The Counsellor of the Region of Murcia, Antonio Luengo, also greeted the participants and expressed his support for the new organisation. "It is important that the world citrus community works together to face common challenges and learn from each other," he said, adding that, leaving aside the competitive factor, it is essential to share information and experiences for the collective benefit of the sector, which is of key strategic importance for Murcia and for Spain.

2019-10-30-murcia.jpg

Przeczytaj również:

POLECO 2024 – biznesowe wydarzenie dla zrównoważonego rozwoju i ochrony środowiska

6 listopad 2024
Targi POLECO 2024 potwierdziły swój status kluczowego wydarzenia biznesowego w branży ochrony środowiska i gospodarki komunalnej, przyciągając ponad 5000 uczestników gotowych nawiązać wartościowe kontakty handlowe oraz wymienić się wiedzą o najnowszych trendach i technologiach w tej dynamicznie rozwijającej się branży. Wystawcy z 10 krajów zaprezentowali innowacyjne rozwiązania – od zaawansowanych maszyn do segregacji i recyklingu »

Wyniki testów inwentaryzacji RFID

5 listopad 2024
Przeprowadzone testy na terenie zakładu wyrobów spożywczych potwierdziły, że technologia RFID sprawdzi się w optymalizacji procesu inwentaryzacji i zarządzania środkami trwałymi we wszystkich wskazanych lokalizacjach. Szacunki wskazują, iż przy liczbie 10 tys. środków trwałych do zinwentaryzowania metodą tradycyjną potrzeba 30 pełnych dni, a za pomocą RFID 2 dni, natomiast samo tworzenie raportu zajmie 5 min przy 5 dniach metodą ręczną. »

Wyniki testów inwentaryzacji RFID na przykładzie producenta spożywczego

5 listopad 2024
Wiodący producent wyrobów spożywczych powierzył firmie ISS RFID przeprowadzenie testów systemu RFID w obszarze produkcyjnym, magazynowym i biurowym. Ich celem było zbadanie środowiska dla funkcjonowania technologii RFID i sprawdzenie możliwości optymalizacji obszaru inwentaryzacji i zarządzania środkami trwałymi. Testy, których wyniki przedstawiono w 3. kwartale br., potwierdziły zasadność wdrożenia technologii radiowej. »
Partnerzy