Agroprodmash 2020 - wiodąca wystawa przemysłu spożywczego

1 październik 2020

W czasie pandemii koronawirusa w branży wiele się zmieniło - na rynku pojawili się nowi gracze, zmienił się zwyczajowy format interakcji, pojawiły się nowe trendy rozwojowe.

Zespół wystawienniczy zrewidował swoje podejście do organizacji wystawy i wydarzeń specjalnych w ramach programu biznesowego. Stoiska uczestników zostaną zlokalizowane w pawilonach terenów targowych Expocentre z uwzględnieniem nowych standardów. Przygotowując plan ekspozycji, organizatorzy starali się stworzyć jak najbardziej efektywną przestrzeń do pracy dla zwiedzających i uczestników, zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi i wszelkimi niezbędnymi środkami bezpieczeństwa.

Pomimo trudnych warunków poprzedzających wystawę Agroprodmash-2020 po raz kolejny demonstruje sprzęt, technologie i surowce dla wszystkich sektorów przemysłu spożywczego - od produkcji surowców i surowców po wydanie gotowego produktu, jego opakowanie, kontrolę jakości, chłodnictwo, magazynowanie i logistykę.

Tegoroczna wystawa zgromadziła 349 firm z 18 krajów: Białorusi, Belgii, Niemiec, Danii, Islandii, Hiszpanii, Włoch, Chin, Litwy, Holandii, Polski, Rosji, USA, Turcji, Ukrainy, Francji, Czech, Szwecji.
89 firm - to uczestnicy zagraniczni, 260 wystawców będzie reprezentować zarówno rosyjskich producentów, jak i zagranicznych dealerów.

Wystawy narodowe zostały utworzone przez Niemcy i Włochy. Według Francesco Pensabene, dyrektora ICE - Departamentu Rozwoju Wymiany Handlowej Ambasady Włoch w Moskwie, w tym roku 20 czołowych włoskich firm z branży spożywczej oraz ich rosyjscy przedstawiciele wezmą udział w zbiorowej włoskiej ekspozycji. „Pomimo tego, że włoscy wystawcy nie mogli przybyć z powodu pandemi koronawirusa, nadal będziemy mogli zaprezentować włoskie innowacje w rozwoju przemysłu spożywczego i przetwórczego” - powiedział Francesco Pensabene.

Szeroko reprezentowane są także regiony rosyjskie. Występują wśród nich regiony Republiki Tatarstanu, Ałtaju, Krasnodaru i Stawropola, Władimira, Woroneża, Kaługi, Moskwy, Samary, Tweru.

Tegoroczna ekspozycja odzwierciedla główne trendy w branży spożywczej, takie jak automatyzacja, robotyzacja i cyfryzacja, bezpieczeństwo żywności i przyjazność dla środowiska. Większą uwagę zwraca się również na naturalne składniki. Podczas targów odbędą się fora branżowe, kongresy i konferencje.

Wystawa i jej program biznesowy zapewnią profesjonalistom z branży wyjątkową okazję do zobaczenia i oceny aktualnych potrzeb rynku w ciągu pięciu dni, znalezienia optymalnych rozwiązań biznesowych, wzmocnienia więzi biznesowych, zawarcia lukratywnych kontraktów i jak najintensywniejszej interakcji z partnerami i klientami na miejscu.

Agroprodmash-2020 potrwa przez cały tydzień do 9 października. Oficjalne otwarcie wystawy nastąpi 5 października o godz. 12.00 w galerii między pawilonami nr 2 i 8.

Więcej informacji na stronie www.agroprodmash-expo.ru/

Przeczytaj również:

Konsorcjum Fresh Produce wzywa rząd do umożliwienia oficjalnych inspekcji

7 maj 2024
„Staliśmy się pośmiewiskiem Europy”: Szef konsorcjum Fresh Produce krytykuje strategię graniczną Wielkiej Brytanii Nigel Jenney, dyrektor naczelny konsorcjum Fresh Produce Consortium (FPC), potępił rozwiązanie graniczne przyjęte przez rząd Wielkiej Brytanii po brexicie. „Rząd w zręczny sposób stworzył najbardziej nieefektywną i kosztowną granicę na świecie” – stwierdziła Jenney. „Ta jedyna w życiu szansa została zaprzepaszczona”. »

Ulepszenia monitorowania Echinothrips dzięki nowej pułapce Bug-Scan® Green

6 maj 2024
Zaprojektowane z myślą o optymalizacji monitorowania, nowe pułapki samoprzylepne Bug-Scan® Green okazały się siedmiokrotnie bardziej atrakcyjne dla Echinothrips niż żółte lub niebieskie pułapki samoprzylepne. „W przypadku wciornastków, które rzadko latają, atrakcyjne lepkie pułapki są kluczem do skutecznego rozpoznania – zasadniczej części skutecznego programu kontroli IPM” – mówi Yannah Cornelis, menedżer produktu ds. monitorowania i rozpoznania. »

Caprichos del Paladar potwierdza sukces Burgood podczas 37. edycji Gourmets Show

30 kwiecień 2024
Murcjańska firma Caprichos del Paladar po raz kolejny podbiła publiczność swoimi ekskluzywnymi produktami podczas 37. Salonu Smakoszy. Ta edycja oznaczała konsolidację Burgood, innowacyjnego burgera z karczochami, który po przejściu innych międzynarodowych wydarzeń spotkał się z doskonałym przyjęciem na najbardziej ekskluzywnych targach wysokiej jakości żywności i napojów w Europie. »
Partnerzy