Ruszyła sprzedaż stoisk na VI edycję WorldFood Poland - oferta „early birds”

1 wrzesień 2018

Można już rezerwować miejsca na kolejną edycję Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Poland (do niedawna – WorldFood Warsaw), która odbędzie się w dniach  7-9 marca 2019 r. tradycyjnie w Warszawskim Centrum EXPO XXI.  Liczy się czas, bowiem firmy, które zgłoszą chęć uczestnictwa w wydarzeniu już teraz mogą liczyć  na spore zniżki. Oferta „early birds” obowiązuje dla zgłoszeń przysłanych do końca września 2018 roku. Firmy zgłaszające swoje uczestnictwo w targach już teraz, poza preferencyjnymi cenami, mogą liczyć także na możliwość wyboru dogodnej lokalizacji swojego stoiska.
Targi WorldFood stanowią jedyne w swoim rodzaju wydarzenie w stolicy Polski, które w całości skupione jest na szeroko pojętym sektorze spożywczym i gastronomicznym, obejmując produkcję, przetwórstwo, dystrybucję i sprzedaż żywności i napojów. Właśnie tutaj, co roku branża spożywcza spotyka się, aby poznać nowości produktowe i nawiązać cenne kontakty biznesowe. Duże znaczenie ma podejście organizatora, który olbrzymią wagę przykłada do rozwoju Targów zgodnie z oczekiwaniami wystawców i zwiedzających. – Na bieżąco analizujemy potrzeby rynku spożywczego, a po każdej edycji targów – opinie i uwagi  ich uczestników. Dzięki temu wspólnie tworzymy targi, których rzeczywiście potrzebuje branża – mówi Agnieszka Szpaderska, Dyrektor Targów WorldFood Poland. Targi są miejscem negocjacji biznesowych oraz dyskusji  na aktualne tematy i problemy nurtujące branżę, nie brakuje również atrakcji i wydarzeń merytorycznych. 
Na targach WorldFood Poland międzynarodowe i lokalne firmy zaprezentują produkty w następujących sektorach:
• Food&Drinks – produkty spożywcze, owoce i warzywa, mięsa, przetwory mleczne, słodycze i przekąski, oleje, napoje bezalkoholowe, kawa i herbata etc.
• EcoFood – produkty organiczne, żywność certyfikowana, naturalna i tradycyjna
• NutraFood – nutraceutyki, suplementy diety, odżywki
• Ingredients – dodatki i aromaty do żywności
• Wine&Spirits – wina, napoje spirytusowe, piwa i cydry
• FoodTech – technologia i usługi dla przetwórstwa spożywczego.

Rezerwacja stoisk na Targi WorldFood Poland 2019 możliwa jest po wcześniejszym kontakcie z organizatorem targów.
info@worldfood.pl
http://worldfood.pl/Dla-Wystawcow/Zapytaj-o-stoisko

Przeczytaj również:

Macfrut - dzień trzeci

10 maj 2024
Nowe granice podkładek. Powrót do przeszłości w świecie podkładek dla najpopularniejszych włoskich roślin owocowych, takich jak jabłka, gruszki i owoce pestkowe. Kierunek badań ma na celu odzyskanie „starego” wigoru tych roślin, aby uczynić je odpornymi na nowe fitopatologie. Wyłoniło się to podczas Międzynarodowego Sympozjum Podstawek, które odbyło się w Macfrut w ciągu dwóch dni roboczych, w którym uczestniczyli czołowi badacze z całego świata. Orodnictwo włoskie i europejskie w ogóle przesuwa się na wschód, szczególnie do Azerbejdżanu, Uzbekistanu czy Mołdawii, »

Macfrut drugiego dnia

9 maj 2024
Międzynarodowe targi sektora świeżych produktów, które do jutra odbędą się w Rimini Expo Center, w centrum uwagi znajdą się innowacje w biorozwiązaniach i badania odmianowe w sektorze winogron stołowych. Zaprezentowano także Program Transformacji Rolnej Demokratycznej Republiki Konga. Demokratyczna Republika Konga ma bardzo duży potencjał i dąży do stworzenia możliwości partnerstwa dla włoskich i europejskich firm pragnących inwestować w tym państwie afrykańskim. »

Konsorcjum Fresh Produce wzywa rząd do umożliwienia oficjalnych inspekcji

7 maj 2024
„Staliśmy się pośmiewiskiem Europy”: Szef konsorcjum Fresh Produce krytykuje strategię graniczną Wielkiej Brytanii Nigel Jenney, dyrektor naczelny konsorcjum Fresh Produce Consortium (FPC), potępił rozwiązanie graniczne przyjęte przez rząd Wielkiej Brytanii po brexicie. „Rząd w zręczny sposób stworzył najbardziej nieefektywną i kosztowną granicę na świecie” – stwierdziła Jenney. „Ta jedyna w życiu szansa została zaprzepaszczona”. »
Partnerzy