21 marca mija termin zgłoszeń na targi WorldFood Warsaw

18 marzec 2016
III edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie się już w dniach 19-21 kwietnia w EXPO XXI WARSZAWA. Jeszcze tylko do 21 marca przedsiębiorstwa i instytucje z branży spożywczej mogą zgłosić swój udział w roli wystawców.
Tegoroczna edycja targów odbywa się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi Krzysztofa Jurgiela oraz prezesa Agencji Rynku Rolnego Łukasza Hołubowskiego.

WorldFood Warsaw na stałe wpisało się do kalendarza międzynarodowych wystaw biznesowych sektora spożywczego. Świadczy o tym rosnąca z roku na rok liczba wystawców i duże zainteresowanie firm zagranicznych. W tym roku udział w targach zgłosili wystawcy między innymi z Francji, Tajlandii, Ukrainy, Belgii, Sri Lanki, Korei, Chin, Litwy, Niemiec czy Indii.  Liczną reprezentację stanowią także polskie przedsiębiorstwa.

Udział w targach WorldFood Warsaw przynosi wiele korzyści. Wśród nich jest możliwość nawiązania nowych kontaktów biznesowych z partnerami z kraju i zagranicy, szansa na rozszerzenie współpracy z sieciami handlowymi, promocja przedsiębiorstw i ich oferty. Dodatkowym atutem jest bogaty program merytoryczny targów, który umożliwi zapoznanie się z najnowszymi trendami.

„Serdecznie zapraszamy do udziału w III edycji targów WorldFood Warsaw przedstawicieli biznesu spożywczego – producentów, dystrybutorów, importerów i eksporterów żywności, napojów i dodatków, a także firmy oferujące technologie dla sektora spożywczego i instytucje działające na rzecz branży” – zachęca Agnieszka Szpaderska, manager targów.
WorldFood Warsaw tworzone jest w myśl zasady „myśl lokalnie, działaj globalnie”. Dlatego też organizatorzy nawiązali współpracę z kluczowymi instytucjami i organizacjami branżowymi.

Firmy zainteresowane udziałem w targach w roli wystawców mogą przesyłać swoje zgłoszenia do 21 marca.
Więcej informacji: Agnieszka Szpaderska, tel. 222 395 66 93, agnieszka@worldfood.pl

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy