Akademia Młodego Logistyka

9 sierpień 2017

Projekt umożliwia młodym osobom zapoznanie się z charakterem pracy w branży TSL, poznanie specyfiki poszczególnych działów tj. logistyka, spedycja, magazynowanie oraz zdobycie praktycznego doświadczenia. Działania ukierunkowane są również na aktywizację pracowników firmy, na rzecz edukowania i wspierania młodzieży - jako potencjalnych pracowników oraz do dzielenia się wiedzą i doświadczeniem. Akademia Młodego Logistyka opiera się na trzech obszarach aktywności. 

Praktyki i staże
Realizowany w Seifert Polska program praktyk i staży skierowany jest  do studentów i absolwentów studiów stacjonarnych i niestacjonarnych na kierunku logistyka, transport i spedycja. Młodzi ludzie mają możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego w pracy na różnych stanowiskach, w wielu oddziałach firmy na terenie całego kraju.
Seifert Polska jest partnerem Wyższej Szkoły Logistyki w Poznaniu. Na postawie podpisanej Umowy o współpracy, studenci dualnych studiów niestacjonarnych na kierunku logistyka, obok zajęć teoretycznych na uczelni, odbywają także praktykę w wybranym oddziale Seifert Polska.

Dzień Przedsiębiorczości
To ogólnopolski projekt skierowany do uczniów szkół ponadgimnazjalnych, którzy chcą zweryfikować swoje plany zawodowe i poznać specyfikę pracy w różnych firmach. Inicjatywa ma na celu ułatwienie młodym osobom dokonanie trafnej decyzji i wejście na rynek pracy. Organizatorem programu jest Fundacja Młodzieżowej Przedsiębiorczości. Seifert Polska po raz pierwszy wziął udział w tegorocznej edycji projektu, zapraszając grupę uczniów do siedziby firmy w Mysłowicach. W projekcie  oprócz firmy Seifert uczestniczyło szereg innych przedsiębiorstw, takich jak: Leroy Merlin, Amica, Decathlon, Carrefour, czy PKO BP.

Ikar Jakości
Seifert Polska jest partnerem drugiej edycji ogólnopolskiego konkursu na najlepszą pracę dyplomową z zakresu zarządzania – Ikar Jakości im. prof. Romualda Kolmana. To inicjatywa, która wyróżnia i docenia wkład młodych osób w  tworzenie wartościowych rozwiązań dla przedsiębiorstw. Organizatorem konkursu jest Fundacja Qualitas. Konkurs promuje projakościowe podejście do zarządzania i pomysły, które znajdują praktyczne zastosowanie, w działalności firm o różnych profilach. Konkurs dedykowany jest wszystkim studentom i  absolwentom studiów pierwszego i drugiego stopnia państwowych oraz  prywatnych uczelni w Polsce. Patronat honorowy nad inicjatywą objął Minister Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

Dla najlepszej pracy dyplomowej z  zakresu logistyki i transportu firma Seifert Polska przyznaje dodatkowe wyróżnienie,  w postaci laptopa oraz półrocznego stażu w jednej z wybranych lokalizacji Grupy Seifert w Polsce.

Mat. prasowe: Seifert Polska

Przeczytaj również:

Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

5 lipiec 2018
23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo. Nowa lokalizacja stwarza szansę na dalszy, dynamiczny rozwój tych wydarzeń oraz zwiększenie komfortu Wystawców i Gości. Nowe konkursy, nowe atrakcje, nowe imprezy towarzyszące, nowe eventy merytoryczne stworzą nowy obraz i nową jakość imprezy. »

Targi Polagra Food 2019 w przyszłym roku odbędą się w dniach 20-22 maja

27 czerwiec 2018
Targi Polagra Food to miejsce dialogu pomiędzy producentami i dystrybutorami żywności. Kolejna edycja tego wydarzenia odbędzie się pod hasłem „Po pierwsze, jakość”. Ma ono podkreślać główne priorytety związane z organizacją poznańskich targów dla sektora spożywczego. Jednym z nich jest jakość relacji biznesowych, które można nawiązać na targach. »

Czy wiesz, co pijesz? Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina.

25 czerwiec 2018
Łódzkie laboratorium właśnie uzyskało międzynarodową akredytację potwierdzającą jego kompetencje w obszarze badania autentyczności win i tym samym stało się pierwszym polskim ośrodkiem, który specjalizuje się w wykrywaniu zafałszowań w winach stosując tzw. metody izotopowe. - Wino to produkt absolutnie magiczny. Powstaje wyłącznie z winogron! Według prawa do wina nie wolno dolewać wody, dosypywać cukru, blendować z innymi alkoholami. »
Partnerzy