Polagra Food – nowe możliwości dla branży spożywczej w nowym terminie!

22 październik 2017
Za nami wrześniowe spotkanie branży spożywczej, czyli Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food. To były owocne cztery dni, które upłynęły pod znakiem biznesowych rozmów, prezentacji nowości i innowacyjnej żywności. Zgodnie z zapowiedzią organizatorów przyszłoroczna edycja targów odbędzie się w nowym terminie i w formule, która w jeszcze większym stopniu będzie wspierała działania proeksportowe polskich przedsiębiorców.

POLAGRA FOOD co roku przyciąga liczne grono zwiedzających kusząc doskonale znanymi markami produktów spożywczych, żywnością innowacyjną, a także egzotycznymi smakami z całego świata.

W tym roku, na targach w Poznaniu, można było zapoznać się z ofertą ponad 200 wystawców z 22 krajów , m.in. z Białorusi, Egiptu, Korei Południowej, Rumunii, Turcji, Ukrainy, Włoch, Finlandii, Bułgarii, Niemiec, Węgier, Litwy, a także Malezji i Sri Lanki. Na stoiskach zaprezentowane zostały produkty doskonale znane z półek sklepowych, a także wiele nowości jak np. sery bez laktozy, wędliny przygotowywane na bazie domowych receptur, zaskakujące pomysły na niskokaloryczne przekąski
i wiele innych produktów stanowiących odpowiedź na oczekiwania konsumentów.

W 2018 roku Międzynarodowe Targi Wyrobów Spożywczych Polagra Food odbędą się w dniach 8-10 maja. Jak informują organizatorzy wydarzenia, decyzja o zmianie terminu została podjęta po szerokich konsultacjach z branżą. Ma ona na celu nie tylko umożliwienie uczestnictwa w targach sektorom, które w okresie jesiennym, z racji kumulacji prac, nie mogły prezentować się na targach, jak np. producenci win. Przede wszystkim zmiana ma zaowocować doprowadzeniem do rozmów na linii przedsiębiorca - dystrybutor, których efekty byłby widoczne jeszcze w tym samym roku. Majowa edycja targów rozszerza także możliwość pre-testingu nowych produktów jeszcze w pierwszej połowie roku i jest szansą na zakontraktowanie ich sprzedaży na drugą połowę roku, w szczególności na okres Świąt Bożego Narodzenia. – objaśnia Filip Bittner, Dyrektor Grupy Produktów.

Targi Polagra Food 2018 to także formuła mocno nastawiona na  rozwój biznesowych relacji z kupcami z zagranicy. Organizatorzy wydarzenia będą koncentrować działania na rynkach perspektywicznych dla polskiej branży spożywczej poprzez współpracę z ambasadami i instytucjami branżowymi. Kluczową rolę ma jednak odegrać autorski program Hosted Buyers, w ramach którego, już od kilku lat, Poznań odwiedza kadra kierownicza dużych grup hurtowni, sieci supermarketów, importerów lub dystrybutorów produktów spożywczych z całego świata.

Kolejna Polagra Food już wiosną. Nowa data i nowa formuła wydarzenia ma sprzyjać rozwiązaniom dającym realne korzyści producentom żywności i sprawić, że Polagra Food będzie marką o jeszcze większej skuteczności, szerokim zasięgu działania i celu istotnym z punktu widzenia polskiego sektora spożywczego.
Więcej informacji: www.polagra-food.pl.

Przeczytaj również:

Nowa odsłona Targów EuroGastro i WorldHotel

5 lipiec 2018
23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo. Nowa lokalizacja stwarza szansę na dalszy, dynamiczny rozwój tych wydarzeń oraz zwiększenie komfortu Wystawców i Gości. Nowe konkursy, nowe atrakcje, nowe imprezy towarzyszące, nowe eventy merytoryczne stworzą nowy obraz i nową jakość imprezy. »

Targi Polagra Food 2019 w przyszłym roku odbędą się w dniach 20-22 maja

27 czerwiec 2018
Targi Polagra Food to miejsce dialogu pomiędzy producentami i dystrybutorami żywności. Kolejna edycja tego wydarzenia odbędzie się pod hasłem „Po pierwsze, jakość”. Ma ono podkreślać główne priorytety związane z organizacją poznańskich targów dla sektora spożywczego. Jednym z nich jest jakość relacji biznesowych, które można nawiązać na targach. »

Czy wiesz, co pijesz? Pierwsze akredytowane laboratorium, które bada wina.

25 czerwiec 2018
Łódzkie laboratorium właśnie uzyskało międzynarodową akredytację potwierdzającą jego kompetencje w obszarze badania autentyczności win i tym samym stało się pierwszym polskim ośrodkiem, który specjalizuje się w wykrywaniu zafałszowań w winach stosując tzw. metody izotopowe. - Wino to produkt absolutnie magiczny. Powstaje wyłącznie z winogron! Według prawa do wina nie wolno dolewać wody, dosypywać cukru, blendować z innymi alkoholami. »
Partnerzy