La Dona Fruit Launches Vibrant Tropical Brand

25 sierpień 2020
La Dona Fruit – a leading producer and exporter of fresh golden pineapples and tropical fruits in Latin America – announces the launch of a vibrant brand for its high quality, sustainably sourced avocados and limes destined for Europe and the USA.
At a time when the world needs some cheer, the new ‘True Origins by La Dona’ brand features multi-coloured Pre-Columbian symbols that reflect the colour, light, and music of the indigenous Andes culture and tropical environment of Colombia and Peru where La Dona’s Hass avocados and Tahiti limes are grown almost year round using an artisan-style approach. 

From September 2020, the striking new design will be printed onto La Dona’s 4.5 kilogramme (kg) corrugated cardboard boxes for export to Europe, as well as its 18kg (40lb) boxes for the USA. The brand aims to catch the eye of retailers and wholesalers throughout Europe, especially in the UK, France, Germany, Spain, Italy and Switzerland, plus the USA. 

Oscar Baracaldo, La Dona Fruit’s Head of Customer Experience, explains: “The world needs a little more colour right now, and we want customers interacting with our brand to see something on the brighter side. True Origins by La Dona is a more dynamic design that epitomises the colour and light of the Andean culture, particularly the power of the sun from the Pre-Columbian era.” 

La Dona takes an artisanal approach to fruit production, and the True Origins brand serves to illustrate those traditional characteristics. 
Baracaldo continues: “We continue to develop our farms and grower relationships to deliver the best that The Andes region has to offer. By marrying ancient, local techniques together with up-to-date crop management practices, we can produce the rich and complex flavours that are found in La Dona’s fruit grown at different altitudes across The Andes.”

The bright new branding marks a stark contrast to the previous black opaque design used for La Dona’s Hass avocados from Colombia and Peru, and Tahiti limes from Colombia. In the future, the brand may be expanded for other fruit exports within La Dona’s basket. 

Baracaldo comments: “We became tired of the previous black box, especially during this pandemic. Our attractive True Origins by La Dona campaign brings into our lives some much-needed colour, sunshine, and music from the Tropics at this strange time.” 
La Dona has exported Colombian Tahiti limes to Europe since November 2019, and is just starting exports to the USA, having recently begun shipments of Colombian and Peruvian Hass avocados to Europe. 
The company exports almost year round, and is approaching its peak supply period for limes. This coincides with a gap on the European market during autumn/fall, and a gap on the US market beyond November and December. 
La Dona expects to supply 2,100 tonnes of limes by the end of this year.

Przeczytaj również:

Macfrut Academy, nowa lekcja wideo

17 wrzesień 2024
Profesor Bruno Mezzetti z Marche Polytechnic University opowie o wykorzystaniu markerów molekularnych, przewidywaniu genomicznym, nowych osiągnięciach w hodowli i o tym, w jaki sposób narzędzia bioinformatyczne mogą przyspieszyć innowację odmian. Nowa lekcja wideo na temat osiągnięć w produkcji truskawek, ze szczególnym uwzględnieniem sposobów poprawy i utrzymania ich jakości, zostanie opublikowana w czwartek 19 września o 17:00 czasu włoskiego (UTC+2). »

Rozwiń swój biznes w Egipcie na targach Pacprocess MEA

17 wrzesień 2024
pacprocess MEA, Międzynarodowa Wystawa Przetwórstwa i Pakowania na Bliskim Wschodzie i w Afryce, to kompleksowa i bardzo ukierunkowana wystawa, która odpowiada na wymagania sektorów żywności, napojów, słodyczy, piekarni, farmaceutyków, kosmetyków, dóbr nieżywnościowych i przemysłowych w regionie Bliskiego Wschodu i Afryki. Targi gromadzą lokalnych i międzynarodowych interesariuszy branży z całego łańcucha wartości, aby zaprezentować najnowocześniejsze technologie i nawiązać partnerstwa. »

XI Food Safety Congress

17 wrzesień 2024
Wyspecjalizowane prelekcje, ciekawe panele dyskusyjne oraz możliwość wymiany doświadczeń pomiędzy ekspertami branży żywnościowej to zasadnicze elementy Kongresu Bezpieczeństwa Żywności. Ponadto wydarzenie jest doskonałą okazją do nawiązywania kontaktów biznesowych. Organizatorem Kongresu jest International Featured Standards (IFS), instytucja odpowiedzialna za powszechnie uznawaną na świecie certyfikację zapewnienia jakości i bezpieczeństwa produktów oraz PPH Ewa BIS Sp. z o.o. »
Partnerzy